Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin insan hakları, fikir, ifade ve basın özgürlüğü açısından 3. dünya ülkesi haline geldiğini söyledi. Yargı sisteminin de iflas ettiğini belirten İhsanoğlu, “Türkiye maalesef birinci dünya ülkesi olma gayretindeyken, tipik bir üçüncü dünya ülkesi haline gelmiştir. Bu hürriyetler açısından perişan halimize ilave olarak adalet sistemimizin iflas etmiş olması yargının taraf tutması, yargının adamına göre karar vermesi bizi şaşırtmıyor.” dedi.

MHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve diğer milletvekili adayları Başbuğ Pınarbaşı ve Gülru Vardar Şişli Meydanı’nda düzenlenen kermesin açılışına katıldı.
Açılışta basın mensuplarına konuşan Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin 1. dünya ülkesi olma gayretindeyken tipik bir 3. dünya ülkesi haline geldiğini belirtti. Yargı sisteminin iflas ettiğini ifade eden İhsanolu, “Şimdi Türkiye’de medyaya karşı olan tavır yeni bir tavır değildir. Medya maalesef insan hakları, hürriyet, ifade hürriyeti, basın hürriyeti konusunda Türkiye’nin sicili çok bozuldu. Ve dünyada bu konularda yani insan hakları, fikir hürriyeti, ifade hürriyeti, basın hürriyet açısından biz o listelerde ortalardan aşağılara doğru iniyoruz. Türkiye maalesef birinci dünya ülkesi olma gayretindeyken tipik bir üçüncü dünya ülkesi haline gelmiştir. Bu hürriyetler açısından perişan halimize ilave olarak adalet sistemimizin iflas etmiş olması yargının taraf tutması, yargının adamına göre karar vermesi bizi şaşırtmıyor. Çünkü biz artık maalesef üçüncü dünya ülkesi haline geldik.” dedi.

AKP’YLE KOALİSYON YAPAR MISINIZ? SORUSUNA ‘HER VAKTİN BİR EZANI VARDIR’

Konuşması sırasında bir vatandaşın ‘Ben kararsızlardanım seçimler sonrası AKP’yle koalisyon yapacak mısınız?’ şeklindeki sorusuna İhsanoğlu, “Efendim bunu sayın genel başkanımız açık olarak söyledi. Biz maraton halindeyiz biz hedefe ulaşmak maratonda birinci olmak istiyoruz. Şuan buna odaklanmış durumdayız. Maraton halindeki insana sen ikinci çıkarsan şöyle yaparsan denmez. Siz bize destek vereceksiniz ki birinci olalım. Biz birinci olmak istiyoruz her vaktin ezanı vardır diye güzel bir atasözümüz vardır. Efendim a partisi şöyle olursa b partisi bunlar farazi şeylerdir. Bunlar kafa karıştırır.” diye cevap verdi.

Konuşmasının ardından açılışı yapan İhsanoğlu ve diğer adaylar, kermesi gezerek vatandaşlarla sohbet etti.


Editör: TE Bilisim