Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Adana’da ihtiyaç sahiplerini, maddi durumu iyi ailelerle buluşturacak 'Kardeş Aile Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Sosyal Destek Projeleri kapsamında yer alan çalışma, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenecek.

    Çukurova Teknik Elemanlar Derneği’nin (ÇUTED) Baysan İş Merkezi’ndeki binasındaki tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu da katıldı. ÇUTED Başkanı Ahmet Küçüktüfekçi, göç eden veya yoksul ailelerle sosyal dayanışma için kardeş aile projesinin 9 ay boyunca Adana’da uygulanacağını kaydetti. Projenin göçle gelen maddi imkanları kısıtlı aileler ile varlıklı aileler arasında “Kardeş Aile” olgusunu geliştirmeyi amaçladığına dikkat çeken Küçüktüfekçi, “Bu amaç doğrultusunda 2 farklı sosyo ekonomik yapıya sahip aileyi kaynaştırmak için bazı ortak sosyal aktiviteler ve etkinlikler düzenleyeceğiz. İmkanları kısıtlı 10 aile ile maddi durumu iyi 10 aile seçtik. İhtiyaç sahibi ailelerin evlerini de küçük dokunuşlar yaptırarak düzenleyeceğiz.” diye konuştu.

    Proje sorumlularından Özkan Evren, proje hakkında bilgi verirken bu kapsamda 80 kişinin birbiriyle iletişim içinde olacağını kaydetti. Çocukların da birbirlerini anlamalarının önünün açılacağını dile getiren Evren, proje kapsamında kentlilik bilinci, uyuşturucu maddeler ve zararlı alışkanlıklarla mücadele ve aile içi iletişimle de ilgili bilgiler verileceğini ifade etti.

    İhtiyaç sahibi ailelerden biriyle gönül köprüsü kuran Orhan Başkurt ise “Hepimiz kardeşiz, birbirimize gönüllerimizi açtık. Artık kardeşliğin daha farkında olacağız.” dedi.

    19 Mayıs Mahallesi'nde oturan 43 yaşındaki 5 çocuk babası Yusuf Ak, tarım işçisi olarak çalıştığını bildirdi. Proje kapsamında ilk etapta bir aile ile tanıştırıldıklarını anlatan Ak, evinin bitiremediği sıvasının yaptırılmasını da olumlu buldu. Ak, “İnsanların birbirine destek vermesi çok güzel bir şey. Herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

    Tanıtım toplantısına katılanlar daha sonra Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim