‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “İki Fidanı Birlikte Büyütelim” adlı projenin protokolü imzalandı. Vali Özçimen, "Çocuklarımıza verdiğimiz değer ölçüsünde ormanlarımızı da sevelim, koruyalım, sahip çıkalım, en azından çocuğumuzla büyüyen bir ağaç olsun. Onun adı da sevgi olsun, umut olsun." dedi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan “İki Fidanı Birlikte Büyütelim” adlı projenin protokol törenine Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, Merkez İlçe Nüfus Müdürü İsmail Gülen ve davetliler katıldı.

Projenin amacı ile ilgili bilgi veren proje sorumlusu Serpil Ilgaz, “Belediyemizin 'doğumdan ölüme kadar yanınızdayız' anlayışından hareketle her bebeğimiz bir fidan diyerek, “İki fidanı birlikte büyütelim” projesi kapsamında meyve bahçesi oluşturmayı ve gelecek kuşaklar için daha yeşil bir Bolu, daha bilinçli nesiller yetiştirmek amaçlanmaktadır. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından proje için Çayır köyünde yer tahsisi yapıldı. Nüfus İl Müdürlüğü tarafından aylık olarak doğum listeleri verilecek. Bebeklerin isimlerinin ve doğum tarihlerinin yer aldığı tabelalar fidanlara yerleştirilecektir.” diye konuştu.

Vali İbrahim Özçimen ise yaptığı konuşmasında, "Her çocuk bir fidandır. Tüm zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışan, anne babasından güç alan bir fidan. Ve nasıl hiç bir anne baba istemezse çocuklarından ayrılmayı, toprak ve güneş de ayrılmazlar fidanlarından. İnsan ve bütün canlıların yaşantılarında, orman ve onu meydana getiren ağaçların önemi çok büyüktür. Aldığımız nefesin, kullandığımız pek çok eşyanın, ormanlardan elde edilen ağaçlarla ilgisi olduğunu hepimiz biliriz. Hayata göz açan bebeğin beşiğinden, evimizin çatısından kapısına ve hayata veda eden bir ölünün tabutuna kadar, hemen her şey ağaçlardan yapılmaktadır. Eskiden çocuk adına dikilen ağaçların ileriki yaşamında okul, çeyiz, evlenme parası olarak yararlanması da bu adetin gerçekçi bir yanıdır. Peygamber Efendimiz'in (sas) "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz de ağaç dikiniz" sözü ne kadar güzel söylenmiş bir sözdür. Ağaç dikmek toplumlara huzur ve mutluluk getirir. Ayrıca ağaçları diken insanlara ülkesi ve çevresi için ne kadar güzel bir miras bıraktığı hissini veren güzel bir davranıştır." diye ifade etti.

Sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için herkese büyük görevler düştüğünü belirten Vali Özçimen, "Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. Ülkemize ve milletimize faydalı olmak istiyorsak, şehirde oturduğunuz evin önüne ya da köyümüze, gelin bir fidan da biz dikelim." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü İsmail Gülen tarafından imzalanan protokol ile “İki Fidanı Birlikte Büyütelim” projesi başladı.

Editör: TE Bilisim