Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağalooğlu'ndaki binasında çıkan yangın, tarihi yapıyı küle çevirdi. Bilinmeyen bir nedenle başlayan yangına İstanbul'un çeşitli yerlerinden sevk edilen itfaiye ekipleri müdahale etti. Ahşap niteliği olan binanın tamamını saran alevler söndürme işlemlerini zorlaştırdı. İtfaiye, yangının yayılmasının önlenmesi için çaba sarf etti. 5 katlı binadaki alevlerin söndürülmesi için ekiplerin çalışmaları sürüyor. Yangın kontrol alına alındı.

Sabah 06.30 sıralarında Cağaloğlu'ndaki esnaflar iş yerlerini açmak için geldiklerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasından alevler yükseldiğini gördü. Polis ve itfaiyeye haber verildi. Mesai saatinin başlamamış olması nedeniyle binanın boş olduğu belirtildi. Binanın ahşap kısımlarının tutuşması sonucu yangının yayılması uzun sürmedi. Alevler bütün binayı kapladı.

Olayın başladığı andan itibaren kısa süre içinde yangına müdahale etmeye başlayan itfaiye ekiplerine destek sağlandı. İstanbul'un farklı ilçelerinden onlarca itfaiye ekibi olay yerine geldi. Binanın kısa süre içinde alev topuna döndüğü, alevlerin çok uzak mesafelerden bile gözlenebildiği görüldü.

İtfaiye ekiplerinin yoğun şekilde yürüttüğü söndürme çalışmaları günün ilk ışıkları ile birlikte amacına ulaştı. Yangının alevli boyutu kontrol altına alındı. Polis, ara sokakları yaya ve araç trafiğine kapattı. Yoğun su sıkılarak alevli yanmayı kontrol altına alan ekiplerin binadaki çalışmaları sürüyor.

Vatandaşlar olayı anlatırken, yangının kısa süre içinde büyümesine dikkat çekti. Görgü tanığı bir vatandaş, erken saatte iş yerini açmak için geldiği sırada alevleri gördüğünü belirterek kısa süre içinde de bütün binanın alevlere teslim olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar, itfaiyenin zamanında müdahale ettiğini, geç kalındığı iddialarının doğru olmadığını anlattı.
Editör: TE Bilisim