DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
İzmir'de, internet üzerinden verilen satılık oto ilanlarını arayarak, şehir dışından gelen vatandaşların araçlarını güveni kötüye kullanarak parasını ödemeden üzerlerine geçirdikleri, daha sonra bu araçları oto galerilere satarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla iki kadın gözaltına alındı. İki kadın çaldıkları otomobille yakalanırken, şebekenin diğer üyelerinden birinin başka bir suçtan ceza evinde olduğu, bir zanlıyı ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kütahya ve Çanakkale'de yaşayan E.G., S.D. ve H.K. adlı üç vatandaş, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvurarak, otomobillerini satmak için internetten ilan verdiklerini, arayan şahısların İzmir'de oturduğunu, satılık ilanı verilen aracı almak istediğini, ancak çok hasta ve dışarı çıkamadığından aracı İzmir'e getirmesi için telefonda pazarlık ettiklerini, ayrıca İzmir'e gelip gitme masraflarını da karşılayacağını söyleyip güven sağladıklarını belirtti.

Mağdur vatandaşlar E.G., S.D. ve H.K.'ya aynı yöntemi kullanan zanlılar, şehir dışından gelen mağdur vatandaşları önce Gültepe semtinde bulunan bir eve götürdü. Burada vatandaşlara güven sağlamak için evdeki altınları gösteren dolandırıcılar, “Bunları bozup arabanın parasını ödeyeceğiz” dedi. Anlatılanlara inanan vatandaşlar, dolandırıcı kadınlarla birlikte notere gitti. Noterde vatandaşları oyalayan ve telefonda sürekli olarak bankada olduğu ve para çektiği izlenimi veren başka bir şebeke üyesiyle konuşan dolandırıcılar, “parayı çektin mi, tamam, notere gel” şeklinde konuşma yapıyor. Dolandırıcılara inanan vatandaşlar da aracın parasını almadan noter satışını gerçekleştiriyor.

Daha sonra dolandırıcılar tarafından bir banka şubesi önüne getirilen mağdur vatandaşlar, “sen bankaya gir biz arabayı park edip gelelim, bankada paranı ödeyeceğiz” diyerek mağdur vatandaşları arabadan indirip uzaklaşıyor. Dolandırıcılar daha sonra çaldıkları araçlarla ortadan kayboluyor.

Mağdurların verdiği ifade doğrultusunda araştırma başlatan polis, zanlıların E.M. ile oğlu H.M. ve M.U. (26) ile A.Ş. (25) adlı kadınlar olduğunu tespit etti. E.M.'nin başka bir suçtan dolayı ceza evinde bulunduğu belirlendi. Asayiş Ekipleri, M.U. ve A.Ş.'yi Buca'da mağdurlardan H.K.'nın otomobiliyle gezerken yakaladı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.U. ve A.Ş., adliyeye sevk edildi. Diğer zanlı H.M.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Editör: TE Bilisim