Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Uzmanlar, geliştirdikleri yöntemlerle ileri yaşta gebe kalma şansının arttığını belirtiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, özellikle ileri yaştakilerin sağlıklı yumurta seçme, gebelik aşısı, embriyo takip yöntemleriyle çocuk sahibi olma ihtimalinin arttığını belirtti.

Türkiye’de 10 çiften 7’sinin çocuk sahibi olamama problemi yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Bahçeci, gebe kalma ihtimalini arttıran yöntemleri açıkladı. İleri yaştakilerin ciddi sperm problemlerinin olduğunu ifade eden Bahçeci, “Yaş itibariyle embriyolarda yüzde 60-80 kromozamal bozukluk oranı göz önüne alındığında, az sayıda embriyoda genetik ayıklama ve analiz sonrasında hiç normal embriyo bulamama ihtimali çok yüksektir. Ciddi sperm problemi olan hastalara gebelik aşısı yöntemiyle (IMSI) yüksek büyütme kullanılarak sağlıklı ve kaliteli sperm seçme şansı artırılır.” açıklamalarında bulundu.

Hastaların doğru klinikte tedavi olmalarının bu işlemlerin başarı olması kadar önemli olduğunu söyleyen Bahçeci tedavi aşamasının son safhasını şöyle açıkladı: "Bu işlemlerden sonra takip Embriyoscope adı verilen bu teknikle embriyolar artık anne rahmini taklit eden özel cihazlar (inkübatör) 24 saat kamerayla içinde edilebiliyor. Böylece daha kaliteli embriyo seçerek gebelik şansı yükseltilir."

Editör: TE Bilisim