Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi Adı altında Sözde Pontus Rum Soykırımının 100.yıldönümü iddiasıyla 18 Mayıs 2019 tarihinde Ankarada yapılacak olan sözde anma konuşmaları ve akabinde gösterimi yapılacak olan  Nikos Aslanidis'in Giresun Orkestrası ve Topal Osman temalı Banda (THE BAND) isimli filmin gösteriminin tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün 19 Mayıs 1919 da Samsuna ayak bastığı ve "İLK ADIM" kabul edilen güne denk getirilmesi tesadüf olmadığı gibi; Milletimize ve Devletimize duyulan 100 yıllık kinin kusulmasından başkaca birşey olmadığı ortadadır. Reddediyoruz; esefle kınıyoruz. 

Oysa ki tarihe bakıldığında : Yunanistan Parlamentosu, 24 Şubat 1994 tarihli oturumunda 19 Mayıs 1919'u oybirliği ile  "Pontus Rumlarının Soykırımı günü"  ilan edilmiş; Yunanistan Cumhurbaşkanı yasayı 7 Mart'ta onaylamış ve ertesi gün de Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Ancak ilginçtir ki maksatlı olarak  soykırım tarihi olarak 19 Mayıs'ın  seçilmiş olması üzerinde düşünülmelidir.

19 Mayıs 1919,  Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'da kurtuluşa giden yolda attığı  İLK ADIM  olarak kabul edilir. 
Emperyalizmin tetikçiliğine soyunan Yunanistan'ın, Anadolu'nun fethi rüyasıyla başlayıp, "Küçük Asya Felaketi"yle biten işgal girişimi büyük acılara neden olmuştur.
İzmir'den Polatlı'ya kadar Batı ve Orta Anadolu, Atatürk'ün; "Askerlik onurundan yoksun katiller sürüsü" dediği Yunan Ordusu tarafından yakılıp yıkılmıştır.
Ne acıdır ki bu dönemde bazı Ortodoks yurttaşlarımız, uyruğu oldukları ülkeyi savunacakları yerde, Ege Bölgesinde İYONYA, Karadeniz bölgesinde PONTUS devleti kurma hülyasıyla, işgalci Yunan ordusuyla işbirliği yapıp, ülkelerine ve Müslüman komşularına karşı silah çekmişlerdir.
Atatürk "Nutuk" ta, Pontus devleti kurmak için silahlanıp ayaklanan çetelerin 25.000 - 30.000 kişiyle dağa çıktıklarını, Türk köylerini basıp katliamlar yaptıklarını, 9 Eylül 1922'de Yunan Ordusu'nun İzmir'den kovulmasına rağmen Pontus isyanının tam anlamıyla Şubat 1923'te bastırılabildiğini ayrıntılarıyla  anlatır.
"Pontus" ve "Küçük Asya Helenleri Savunma Örgütü" adını taşıyan silahlı isyancılar, işler umdukları gibi gitmeyip, işgalciler yenilince ülkeyi terk etmek durumunda kalmışlardır.
Sorumlusu oldukları Anadolu'daki büyük yıkımdan ve katliamdan ötürü özür  dilemesi gereken Yunanistan, Küçük Asya Macerasından çifte  soykırım mağduriyeti  çıkarmayı başarmak üzeredir. Karadeniz Rumları için PONTUS ( 19 Mayıs ) Ege Bölgesi için ( 14 Eylül ) KÜÇÜK ASYA HELENLERİ SOYKIRIMI !

Yunan ordusu ile işbirliği içindeki Pontus çetelerine milli kurtuluş savaşında verilen mücadele de bu yalan organizasyonu düzenleyeceklere göre 'soykırım'mış meğer. İlk adımın 100. Yılında, Türkiye'nin kalbi Ankara'da Pontus Soykırımı anma toplantısı düzenleyebilmek için, Atatürk’ün deyimiyle; " Milli histen zerrece nasiplenmiş olmamak" gerekiyor. Daha acısı Polatlı'nın doğusuna geçemediler diye övündüğümüz Yunan zihniyeti 100 yıl sonra Ankara'da zuhur ediyor. Hem de 18 Mayıs'ta, 19 Mayıs'tan bir gün önce...

Tesadüf mü? Tabii ki değil...Yoksa, Polatlı'dan yüzgeri edilen Yunan Ordusu, karşı saldırıyla Ankara'ya girip TBMM'yi dağıttı da bizim haberimiz mi olmadı!
Bu gerçek dışı, tarihimize iftira eden maksatlı organizasyonu esefle kınıyoruz ve Milletimizi bu konuda bilinçli olmaya, tarihi değerlerimizi korumaya davet ediyoruz. Kamuyonua saygıyla duyurulur ! 13.05.2019


                                                                                                                               Giresun Barosu Yönetim Kurulu Adına
                                                                                                                                                  Baro Başkanı
                                                                                                                                        Av.Soner KARADEMİR

Editör: TE Bilisim