Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2007 yılından bu yana ilköğretim öğrencilerine bilgisayar üzerinden interaktif yöntemle dil öğretmeyi amaçlayan DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi’nin artık liselerde de uygulayacak. Dil eğitimini interaktif yöntemle öğretmeyi amaçlayan CD'ler, okullara ve öğrencilere dağıtılacak. Bu yöntemle öğrenciler, internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayarla istediği zaman İngilizce çalışabilecek. Öğrencilere CD'ler ile birlikte birer kullanıcı adı verilecek. CD üzerinden kullanıcı adını ve şifresini girerek sisteme kaydolan öğrenci, İngilizce eğitime başlayabilecek. Öğrencinin sistemde yaptığı tüm çalışmalar kaydedilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, DynEd İngilizce Dil Eğitimi Yazılımlarının SANKO tarafından bağışlanarak lisanslanmasına dair protokol imza törenine katıldı. Dinçer’in yanı sıra törene Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, DynEd İnteraktif Dil Öğretimi Programı Türkiye Temsilcisi Mehmet Bayraktaroğlu ve bakanlık çalışanları katıldı.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, en mutlu olduğu günlerden birini yaşadığını söyledi. Öğrencilik yıllarında İngilizce öğrenemediğini ama ülke genelinde öğrencilerini yabancı dil öğrenmesi için çaba sarf ettiklerini belirten Konukoğlu, “SANKO olarak ana gayemiz eğitime katkı sağlamak. Bugüne kadar 18 okul yaptırdık. 2 fakülte inşaatını tamamladık. Şuan bir tane ilahiyat fakültesi inşaatı devam ediyor. Üniversitelerde 2 bine yakın talebemiz okuyor. İnşallah tüm talebelere hayırlı olacak bir proje olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yabancı dil öğrenmenin ülkemizdeki en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Bu alanda bugüne kadar pek çok çalışma yapıldı. Bugün imza atacağımız protokolle ilgili uygulamaları da yürüttük. Bugün ki protokolün temel farklılığı lise seviyesindeki öğrencilerinde sürece dahil edilmesidir. Şimdiye kadar 4 ila 8’nci sınıflara arasında uygulanmakta olan DynEd programı bundan sonra 9 ila 12’nci sınıflara uygulanacak. 4 ila 8’nci sınıflara uygulanan protokolün süresini uzatıyoruz.” diye konuştu. İngilizce öğreniminin ilkokullarda ikinci sınıfa kadar çekildiğini belirten Dinçer, “Birkaç ay sonra ilkokulların ikinci ve üçüncü sınıfları için yeni bir protokol yapacağız. Bu projesi ilkokul 2’den lise sona kadar devam ettireceğiz.” dedi.

ÖĞRETMENLER YÖNLENDİRECEK

Mevcut ders programını destekleyen İngilizce Dil Eğitim Sistemi'nde, her sınıf düzeyine göre üniteler bulunuyor ve 'konuşma', 'dinleme', 'yazma' ve 'okuma' ile ilgili konular yer alıyor. Konular, öğrencilerin daha rahat öğrenebilmeleri için animasyonlarla destekleniyor. Öğrencilerin sistem üzerinden yaptığı her türlü çalışma, Bakanlığın sunucularına aktarılması nedeniyle öğretmenler tarafından incelenebilecek. Öğrenci, sisteme girerek İngilizce çalışırken sınıf ortamında olduğu gibi öğretmenlerine soru yöneltebilecekler, karşılıklı iletişim kurabilecekler. Öğretmenler de öğrencilerin sorularını yanıtlayıp yönlendirebilecekler. Bu sistem, öğrencilerin özellikle telaffuzlarını doğru yapmalarını sağlayacak. Öğrencilerin bu sistemde yaptığı çalışmalar aynı zamanda performansını belirlemede etkili olacak.

Editör: TE Bilisim