Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Bursa’da bir imam, cemaatin daha fazla gelip camiyi şenlendirmesi için evlere mektup yazarak mahalleliyi camiye davet etti. İlk zamanlarda 5 kişiyle kılınan namazlardaki cemaat sayısı şimdi 70-80 kişiye çıkarken, mahalleli de bundan memnuniyetini ifade ediyor.

Bursanın Nilüfer ilçesi Mevlana Camii İmam-Hatibi Oktay Çakmur, camii inşaatının tamamlanmasından sonra camiye cemaati yeniden davet etmek için çalışma başlattı. İlk olarak sosyal medyayı kullanan Çakmur, Mevlana Camii için bir web sitesi ve Facebook sayfası açarak vatandaşlara buradan ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Çakmur, daha sonra çevrede bulunan bütün evlere birer mektup yazarak, yaptıkları faaliyetler ve planladığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Camide çay ocağından masa tenisine, internetten sosyal ağlara kadar birçok konuda hizmet verdiklerini ifade eden Çakmur, çeşitli sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapmaya çalıştıklarını söyledi. Çakmur, Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümünde Çanakkale gezisi tertipleme çalışmaları olduğunu da dile getirdi.

Mektupta camide gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Çakmur, her gün cami dersleri adı altında programlar düzenlediklerini, bu bağlamda sabah namazından sonra hadis, pazartesi-salı günleri yatsıda ilmihal, çarşamba öğle namazında peygamberler tarihi, akşam ve yatsıda Kur'an öğretimi, perşembe akşam yatsı Kur'an öğretimi, cuma-cumartesi yatsı namazından sonra da meal okuma dersleri yaptıklarını sıraladı. Çakmur caminin fiziki yapısıyla ilgili bilgi de vererek, cami merkezli bir hayat yaşamak adına her türlü teknolojiyi de cami cemaatine sunduklarını söyledi.

"SİZLER OLMADAN CAMİMİZ GARİP"

Cami imam hatibi Oktay Çakmur, vatandaşları camiye çağırırken şunları dile getirdi: ''Bugüne kadar camimizin inşaatının tamamlanması noktasında sahip çıktığınız camimize şimdiden sonra da namazlarınızı camimizde kılarak ve yapılan cami derslerimize katılarak sahip çıkmanızı temenni ediyorum. Sizleri artık camimizde görmek istiyorum. Sizler olmadan camimiz garip, sizler olmadan camimiz muzdarip, mihrab ağlıyor, minber feryatta. Lütfen bu sese kulak verin.”

YATSI NAMAZLARINDA CEMAAT 5 KİŞİDEN 70-80’E ÇIKTI

Başta cami cemaati ve mahalle halkının birlik beraberliğini sağlama adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Oktay Çakmur, “Bunları camiye gelen kardeşlerimiz biliyorlar. Bizim istediğimiz özellikle bizim ulaşamadığımız, mahallemizde oturup da çeşitli nedenlerden dolayı camimize gelmeyen, gelemeyen kardeşlerimize nasıl ulaşabiliriz, nasıl derdimizi anlatabiliriz, camimizdeki dini hizmetleri onlara nasıl ulaştırabiliriz düşüncesiyle bir mektup yazdım. İlk etapta yaklaşık bin civarında eve dağıtıldı. Bunun ikinci aşaması da olacak inşallah.” dedi.

Mektupta caminin fiziki yapısıyla ilgili bilgeler verdiklerini anlatan Oktay Çakmur, şunları söyledi: “Camimizin inşaatı yeni yapıldığı için cemaat katılımı az. Bu nedenle özellikle camimizi gerçek süslerine kavuşturmak istedik. Camimiz ne kadar güzel olursa olsun, camilerin gerçek süsleri cemaattir. Cemaatsiz caminin güzelliği hiçtir, estetik güzeldir ama camilerin esas süsleri cemaattir.” Geri dönüşlerin çok iyi olduğunu belirten Oktay Çakmur, ilk geldiğinde 5 kişiyle namaz kıldığını hatırlatırken, şu anda özellikle yatsı namazlarının 70-80 kişiye çıktığını söyledi.

Cami cemaati mahalleli ise cami imamı Oktay Çakmur’un çok güzel etkinliklere vesile olduğunu belirterek, son mektup olayının da mahalleli tarafından çok olumlu karşılandığını söyledi. Daha fazla camiye gelinmesini isteyen cemaat, camilerin gerçek süslerinden mahrum bırakılmamasını istedi.

Editör: TE Bilisim