İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
İngilizler son 3 aydır güneydoğu faaliyetlerini artırdı

İngilizler Türkiye’nin güneydoğu ve doğu illerinde faaliyetlerini artırıyor. Yaklaşık 3 aydır bölgedeki aşiretlerle yoğun temas kuruyor.

Ulusal Kanal İngilizlerin Güneydoğu faaliyetleriyle ilgili çarpıcı bilgilere ulaştı.

Bölgede uzun yıllar görev almış bir yetkili Ulusal Kanal’a, “İngilizler son 3 ayda sürekli Güneydoğu’yu geziyorlar” bilgisini paylaştı.

Yetkili, İngiliz görevlilerin bölgeye sık sık kara araçlarıyla gittiklerini, bölgede güçlü olan tüm aşiretlerle görüştüklerini söyledi.

İngilizlerin, bölge ve aşiretleri hediyelerle ziyarete gittiğini belirten yetkili, “İngilizler burada birçok aşiretle de sözlü anlaşmalar yaptı” dedi.

Özellikle Mardin-Hakkari hattında faaliyet gösteren İngilizlerin korucu aşiretleri bile ziyarete gittiği belirtildi.

Söz konusu Türk yetkili, İngilizlerin çok sayıda aşirete maddi destek sağladığı, aşiretlerin birçok borçlarını ödemek için yardım ettiği ve aşiret çocuklarını İngiltere’de okutmak için burslar sağladığını da söyledi.

Öte yandan Ulusal Kanal, güneydoğu ve doğu illerine konvoy halindeki araçlarla giden İngilizlerle ilgili çarpıcı bir bilgiye daha ulaştı. Buna göre, Şırnak-Silopi yolunda kimlik kontrolü için yol kesen PKK’lılar, tüm araçları aramasına rağmen, İngiliz konvoyuna dokunmadı.

Bir jeep ve bir araçla o yolu kullanan İngilizlerin, PKK’lılar tarafından aranmadan yola devam etmesi sağlandı. İngiliz yetkililerin, PKK’lı yetkililerle de görüştüğü düşünülüyor.

(Kaynak: ulusalkanal.com.tr)



Editör: TE Bilisim