Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Bu coğrafya üzerinde faaliyet yürüten tüm cemaat yapılarının içerisinde muhakkak kraliçenin adamı vardır. İngiltere bölgede kontrolü altında bir halifelik yapısını kurmak için 100 yıldır mücadele ediyor.

Müslümanlar bu gün farkında değil ama destek verdikleri yapıların temelinde İngiliz gizli servisinin hedefleri yatmaktadır. 2004 ile 2006 yılları arasında Ürdün de bu yapıların nasıl işlediğini görme şansım oldu.

Bir İngiliz işadamı, bir Mason Cerkez kökenli Ürdünlü ile Türkiye karşıtı kitap evinin faaliyetlerini gördüğümde bölgede bulunan cemaat yapılarının hedefinin din olmadığını anladım. Ülkede Aqaba ve Amman da islami yayın yürüten bir kitap evi düşünün. Kitap evini finansal destekleyen Aqaba şehrinde tuğla fabrikası olan İngiliz, dağıtımını yapan Cemil Sultân adında mason bir Çerkez ile bölgede bulunan Ermeni kökenli kişiler den oluşuyordu.

Basılan kitaplar Filistin, Mısır, BAE gibi ülkelere gönderilmektedir. Halifeliğin Osmanlı tarafından Arapların elinden alındığı bir siyasal güç olarak bunlara karşı kullanıldığı yazmaktaydı. Atatürk için Halifeliği kaldırmak yolu ile Osmanlı devletini bitirmediğini Suudi prensi Şerif Hüseyin'in halifeliğini bitirdiğini açık şekilde beyan etmektedir.

Saddam Hüseyin'in kızı ve yakın adamları bu bölgede ikamet ediyor bir Avrupa vizesi veya çocuklarını güvence altına almak isteyenler ilk önce Cemil Sultan üzerinden Uzanların otelinde veya gemi tarzı Restaurant yemek yenir, kraliçeye bağlılık yemini edilerek referans mektupları alınan bir coğrafya gerçeğini bizim Türk halkı bilmemektedir. Filistin sorunu ile Hamas ve İhvancı grupların derin ilişki ağını bilmediğimiz için yanılgılar yaşıyoruz.

2005 yılında Hariri suikastı sonrasında bölgede yaşanan sıkıntılar ile İngilizlerin tek kurşun atmadan bölgede siyasi güç olmasını sağlayan kişiler bu yemeklerin ve verilen referans mektubu karşılığını şimdi hizmet olarak ödemektedir. Türkiye cemaat gerçeğini görmediği sürece en zayıf anında bunların ihanetini yaşamaya devam edecektir. Araştırmaya gerek kalmadan Türk Deniz Kuvvetleri bölgesel istihbarat ve siyasal hareketler arşivine bakması bile bu gerçeğin kendisini gösterecektir.

Bozkurt Efe

Editör: TE Bilisim