İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Fuat Balkan, teşkilat-ı Mahsusa tarafından İngilizlere karşı Hindistan Müslümanlarını örgütlemek için bölgeye gönderilmişti. Fuat Balkan’ın sıkı ilişkiler içinde bulunduğu ve aynı hücrede görev yaptığı Muhammed Ali Cinnah yıllar sonra Hindistan’dan ayrılarak Pakistan İslam Cumhuriyeti’ni kuracaktı. Cinnah’ın hücredeki kod adı ise Bozkurt’tu. Tam teferruata girmiyorum ama Pakistan İslam Cumhuriyeti bayrağında yer alan ay yıldız bir Teşkilat-ı Mahsusa yadigarıydı. Fuat Balkan’ın bölgede yaptığı faaliyetler Hint hilafet Komitesi ve Müslüman Hintliler arasında müthiş bir sempati doğurmuştu. Öyleki Osmanlı Devleti zor durumda kaldığında İngiliz propagandasının kandıramadığı bir çok Hintli Müslüman maddi ve manevi desteklerini esirgememişti. Bu gençlerden biri olan Abdullah Paşaveri ceketini satarak Türk ordusuna gönüllü yazılan bir büyük kahramandı ki mezarı bugün Beşiktaş Maçka Kabristanında bulunmaktadır.

Fuat Balkan ve kardeşler bir vesile Londra'da karşılaştıkları "Arap Lawrens" adıyla şöhret olmuş bu İngiliz ajanına; "Milletimizin intikamını senden çok kötü alacağız" demek fırsatını bulurlar. Nitekim akabinde belanın tohumlarını atarlar. İRA'yı (İrlanda Kurtuluş Ordusu) teşkilatlandırırlar. O İRA da bildiğiniz gibi yılarca Birleşik Krallığın canına okudu.

Büyük bir kıtlıktan çıkmış Dublin halkına gemiler dolusu buğday ve patates yollarlar. Böylece Lawrens'e attıkları kazık uluslararası hale dönüşür.”

Alıntı

Editör: TE Bilisim