YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Malatya kayısısının bütün dünyada olduğu gibi Birleşik Kralık ülkelerinde de tanındığı belirtti.
    
    Çeşitli temaslar bulunmak amacıyla Malatya'ya gelen İngiltere Büyükelçisi Reddaway, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. Büyükelçi Reddaway, ziyarette yaptığı konuşmada, Birleşik Krallık ile Türkiye’nin yakın ilişkiler içinde olduğunu söyledi. 2 ülke arasında son zamanlarda karşılıklı olarak Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve diğer devlet bakanları nezdinde gerçekleştirilen ziyaretlerde de gözlendiği gibi yakın ilişkiler bulunduğunu anımsatan Reddaway, ülkeler arasındaki bu samimiyetin ilerlemesini temenni ettiklerini ifade etti.

    Malatya'nın da Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu anlatan Reddaway, kentin en önemli ürünü kayısının Birleşik Krallık ülkelerinde de bilindiğini dile getirdi. Reddaway, şöyle devam etti: “Malatya’nın ünlü kayısısı bütün dünyada olduğu gibi Birleşik Krallıkta da iyi bilinmektedir. Bugünkü ziyaretim ve temaslarım, bu alanda yapabileceğimiz işbirliği ve ortaklıklar için daha fazla bilgi toplama üzerinedir. Bu temaslarımın ardından ilk önceliğim bu diyalogda ortaya koyduğumuz noktaların detaylarının daha da geliştirilerek gerçekleştirilebilmesini sağlamak olacaktır.”

    Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuk büyükelçiyi Malatya'da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda çok iyi düzeyde olduğunu hatırlatan Çakır, “Gerçekten son yıllarda 2 ülke arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı gittiğini görüyoruz. İngiltere’nin AB konusunda Türkiye’ye karşı her zaman destekçi bir tutum izlemesi bizleri son derece mutlu ediyor. Uluslararası birçok konuda da görüşlerinin birbirine yakın olması bu dostluğu pekiştiriyor. Bunun çok daha ileri noktalara taşınmasını arzu ediyoruz.” dedi.

    Başkan Çakır, Malatya’nın İngiltere’de de tanınan ve bilinen bir şehir olmasını gönülden arzu ettiklerini belirterek, “Malatya, inşallah gelişimini büyükşehir statüsüyle çok daha hızlı bir şekilde sürdürecek. Hem sanayi, hem şehircilik anlamındaki gelişmesi, büyükşehirle birlikte daha da hız kazanacak. Bölgenin daha hızlı büyüyen, gelişen bir merkezi haline dönüşecek.” diye konuştu.

    Ziyaretin anısına Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Büyükelçi David Reddaway’a kristal kayısı ve kayısı hediye edildi.

Editör: TE Bilisim