O günden bu yana, ne savaşlar ne ölümler ne terör ne de sömürü bitti. Katillerin arzuları insanlığa galip geldi.

Birinci Dünya Savaşı’nı Sonlandıran Ateşkes Anlaşması’nın 100. yıl dönümü bugün Paris’te kutlanacak. Peki emperyalistlerin hırsları, kanlı emelleri, 15 milyon insanın ölümüne yol açan savaştan sonra hiç ateşkes oldu mu? Ateşkes, yalnızca Almanya gücünü toplayana kadar sürdü. 2. Dünya Savaşı’nda ise 60 milyon insan öldü. Ateşkes sadece bir zaman kazanma aldatmacasıydı. 2. Dünya Savaşı sonrası ABD ve Sovyetler Birliği sömürdü, ortakları ise verilene razı oldu; o yüzden şimdiye kadar 3. Dünya Savaşı çıkmış değil. 1. Dünya Savaşı’ndan bugüne kadar öldürenler, sömürenler, gasp edenler, kazananlar ve kaybedenler hiç değişmedi.

Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz! Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz!

1. Dünya Savaşı’nın üzerinden gecen bir asra rağmen “Barış”, “Ateşkes” kavramları hiç gündemden düşmedi. Barış ve ateşkesi savunanlarsa, barışı bekleyen halklar ve ateşkese ihtiyaç duyulan bölgelerdeki kanlı oyunu kuranlar oldu. Dünya hâlâ 1. Dünya Savaşı’ndaki gibi... Kimilerinin “Armageddon” diye bahsettiği 3. Dünya Savaşı’nı çıkaracaklar da, 1. Dünya Savaşı sonrasında ateşkes yapanlar, 2. Dünya Savaşı’nda 60 milyon insanı öldürenler, 1979’dan bu yana 5 milyondan fazla Müslüman’ın kanını, özgürlük ve demokrasi vaatleriyle dökenler olacak. Ateşkes, emperyalistler arasındaki uzlaşı bitene dek sürecek; peki ya emperyalistlerin katlettiği insanların ölümleri ne zaman son bulacak? Petrol, doğalgaz, altın, denizler üzerine yaşanan gerilim ne zaman sona erecek? Birkaç hanedanın yön verdiği düzen için, insanlar ne zaman kurban seçilmekten vazgeçilecek?..

Editör: TE Bilisim