Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Güvenliği hususunda emin olunmayan internet sayfalarına girerken dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, "Erişmek istediğiniz internet sayfasına girerken adres çubuğunu kontrol ederek, gerçekten de girmek istediğiniz siteye mi girdiğinizi kontrol etmeyi unutmayınız." uyarısında bulunuyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 'İnterneti kullanırken özellikle dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?' sorusunu cevaplandırdı. İnternet kullanırken, öncelikle kişinin kendisine ait bilgilerin güvenliğini korumaya çalışması gerektiğinin dile getirildiği açıklamada, "Ülkemizde bilgi güvenliğiyle ilgili önemli çalışmalar yapılmakla birlikte, kişisel bilgi güvenliğinin sağlanabilmesi için bireysel olarak da bilinçli bir internet kullanıcısı olmaya çalışmamız gerekmektedir. Bu kapsamda; internet bağlantısı için kablosuz modem kullanıyorsanız, söz konusu modemi kolay tespit edilemeyecek bir şifre ile kullanmalısınız. Bilgisayarınızı kötü niyetli yazılımlara karşı korumak için öncelikle kullandığınız işletim sisteminin güvenlik ayarlarını aktif hale getirmeniz kötü amaçlı yazılımların bilgisayarınıza erişmesini engelleyerek bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, bilgisayarlarınıza, bilinen bir güvenlik yazılımı yüklemeniz ve süresi geldiğinde güncellemeniz internet ortamındaki tehditleri önemli ölçüde engelleyebilecektir. Bilgisayarınızı korumak için seçeceğiniz ürünün etkinliğini araştırmanız da doğru bir ürün tercihi yapma imkânınızı artıracaktır. Tanımadığınız, güvenliği hususunda emin olmadığınız internet sayfalarına girerken dikkatli olmanız, şüpheli işlemlerden kaçınmanız gerekmektedir." denildi.

"GÖNDERENİN KİMLİĞİ BELLİ OLMAYAN MAİLLERİ AÇMAYIN"

Erişilmek istenen internet sayfasına girerken adres çubuğunu kontrol ederek, gerçekten de girmek istenilen siteye mi girildiğinin kontrol edilmesinin tavsiye edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verilid: "Tanımadığınız kişilerden veya güvenliği hakkında bilgi sahibi olmadığınız internet sitelerinden resim, dosya veya program indirmeniz, güvenlik riskini artıran unsurlardır. Size gönderilen e-postalardan özellikle gönderenin kimliği belli olmayanlar potansiyel bir tehdittir ve bu tür e-postaların açılmadan silinmesi güvenliğiniz açısından faydalı olacaktır. Bu tür e-postaları yanlışlıkla açtıysanız içindeki resimleri veya dosyaları açmamalı, bilgisayarınıza kopyalamamalı ve içindeki bağlantıları açmaya çalışmamalısınız.

İnternet, sosyalleşme açısından faydalı olabileceği gibi internet ortamında iletişime geçtiğiniz kişinin gerçek hayatta hiç tanımadığınız bir kişiden farklı olmadığını unutmayınız. Bu nedenle, kişisel bilgilerinizi kesinlikle paylaşmayınız. Güvenli internet hizmeti paketlerinden birini tercih etmenizin, güvenliğinizin sağlanmasına ve çocuklarınızın zararlı içeriklerden korunmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağını unutmayınız."

"BANKA HESABINIZ ELE GEÇEBİLİR"

Kişisel bilgilerinizin korunması amacıyla yeterince hassas davranmayıp, kişisel bilgiler bilinmeyen kişilerle paylaşıldığında ya da bilgisayara zararlı yazılımlar yüklendiğinde kötü niyetli kişilerin, banka hesaplarına ulaşabilecekleri belirtildi. BTK açıklamasında, "Sizin bilgilerinizde internet üzerinden bir çok işlem yapabileceklerini, bilgisayarınızı uzaktan yönetebileceklerini, sizin bilgisayarınızı başkalarına zarar vermek amacıyla veya siber saldırı aracı olarak kullanabileceklerini, bilgisayarınızda yasal olmayan içerikleri barındırabileceklerini, kısaca, sizin bilgilerimizi kullanarak yasal olmayan birçok işleri sizin bilgisayarlarınız üzerinden yapabileceklerini ve bu sebeplerle çok ciddi mağduriyetler yaşayabileceğinizi unutmayınız." uyarısına yer verildi.

Editör: TE Bilisim