Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, ''Bölgemizde eski idareden kalan bazı sıkıntılar devam etmektedir, ancak bizler canı gönülden barış istiyoruz, huzur istiyoruz. Ülkemizin ekonomik refah seviyesini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz.'' dedi.

    Sinan Çelebi ve beraberindeki heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti. Heykel Valilik binasında düzenlenen ziyarette Bursa’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Bakan Sinan Çelebi, Türkiye’nin ilk organize sanayi modelini inceleyeceklerini söyledi.

    Heyette ayrıca; Başbakan Danışmanı ve Ekonomik Konsey Genel Sekreteri Osman Hussein Şivani, Süleymaniye Valisi Bohraz Fage Rashi, Erbil Valisi Nevzad Mawlod Hadi, Dohuk Valisi Tamır Fettah Ramazan, Germiyan Valisi S. Muhammad Farajali gibi isimler de hazır bulundu.

    “TÜRKİYE, OSMANLI’NIN BÜYÜK ANLAYIŞI İLE İLERLİYOR”

    Bursa’nın Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olduğunu hatırlatan Çelebi, ''Bizim ziyaretimizde esas amacımız Bursa’daki organize sanayi bölgesi modelini inceleyip bu modeli kendi ülkemize taşımak. Elbette Bursa Osmanlı'nın ilk başkenti ve Osmanlı'nın büyük anlayışı bugün ona benzer bir siyasi kararlılıkla ilerlemesi hepimizi mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

    “Sayın Başbakan Neçirvan Barzani, Sayın Bölge Başkanımız Mesut Barzani'nin özel olarak tüm toplantılarda Türkiye'yi örnek alarak ilişkileri adım adım ileriye götürmeyi bizzat kendileri tavsiye etmektedir.” diyen Çelebi, sözlerini şöyle tamamladı. “Kürdistan Bölgesel İdaresi yeni bir oluşum, ama bölgemizde demokrasinin temelleri atılıyor. Bölgemizde eski idareden kalan sıkıntılar devam ediyor. Ancak bizler canı gönülden barış istiyoruz, huzur istiyoruz, ülkemizin ekonomik refah seviyesini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz.''

    
    "İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMELİYİZ"

    Vali Şahabettin Harput ise bölge ile ilişkilerin çok yönlü olarak devam ettiğini belirterek, ''Sadece ticari değil, çok yönlü sıcak ilişkilerimizin bulunduğu bu bölge ile bu ziyaretle ilişkilerimizin çok daha yukarıya taşınacağına inanıyorum.” diye konuştu.

    Zor bir dönemden geçildiğine işaret eden Harput, “Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde zorlukları aşarak huzur, refah ve güven içinde geleceğe doğru ilerliyoruz. Hızla gelişmekte olan bölge ile Bursa arasında yapılacak işbirliği, kurulacak güçlü ilişkiler bölgedeki kalkınma ve gelişmenin daha da hızlanmasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından Vali Şahabettin Harput, Sanayi ve Ticaret Bakanı Çelebi’ye İznik çinisi hediye etti. Bakan Sinan Çelebi de Vali Harput'a üzerinde Erbil minaresi olan bir şilt verdi.

Editör: TE Bilisim