YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Irak Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği, İstanbul’daki Akgün Otel'de Irak Türkmenlerinin durumunun ele alındığı toplantı düzenledi. Toplantıya Türkiye’de yaşayan Türkmenlerle, Irak Türkmenleri temsilcileri katıldı.

Toplantının şeref konuğu ise Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi oldu. Toplantı salonunda Türkiye, Irak ve Irak Türkmenleri bayraklarını asıldı.

Kalabalık bir davetli kitlesinin iştirak ettiği toplantıda, Irak Türkmenlerinin durumunun iyileştirilmesi ve bundan sonraki süreçte takip edilebilecek yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda Türkmenlerin Irak’ta söz sahibi olması ve sesinin daha iyi duyurabilmesi adına, Irak Türkmenleri Parlamentosu’nun kurulması önerildi. Türkmenler yaşadıkları sorun karşısında Türkiye halkı ve hükümetinden daha çok destek beklediklerini de ifade etti.

Toplantıda bir konuşma yapan Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük milletvekili Salihi, Irak merkezi hükümetinin Kuzey Irak’ta Türkmen bölgesinde yaşananlar karşısında çok yetersiz kaldığını söyledi. Salihi, Irak Türkmenlerinin maruz kaldıkları sıkıntılar karşısında artık kaderine bırakıldığını kaydetti.

Salihi, ülkedeki otorite boşluğunun özellikle Türkmenleri çok olumsuz etkilediğini, Irak’ın kuzeyinde yaşananlar üzerine bölgeye gelen merkezi ordunun da daha çok Kerkük ve Süleymaniye çevresinde yaşayan Araplara sahip çıkmaya çalıştığına dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim