Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Gaziantep’te gümrük ekipleri, düzenledikleri operasyonla Irak’a hayali ihracat gerçekleştirilmesini önledi. Yapılan incelemede, 9 bin 969 parça mutfak ve banyo eşyasının, ihracat ürünlerinin bulunduğu TIR’da olması gerekirken, beyana aykırı bir şekilde araca yüklenmediği ortaya çıktı. Yakalanan şüpheliler, olayın yanlış yüklemeden kaynaklandığını savundu.

        Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Irak’a çıkış yapmak üzere olan bir TIR’da arama yaptı. Aramada, ilgili evraklar üzerinde yapılan tetkik ve kontrollerde beyana aykırı olarak 9 bin 969 parça mutfak ve banyo eşyalarının TIR’da bulunmadığı ortaya çıktı.

        Ayrıca, TIR’a takılı olan gümrük güvenlik mührünün sağlam olmasına rağmen, araç üzerindeki brandanın güvenlik halatının kesilerek eşya yüklendiği, buraya da koli bandı yapıştırıldığı tespit edildi. Ekipler, operasyon sonrasında TIR’a el koyarken, kaçakçılığa konu eşyanın da 350 bin TL tutarında olduğu belirlendi. Olayla ilgili yakalanan M.İ., G. K.G., ve N.K. hakkında, bilinçli olarak parasal iadelerden yararlanmak suretiyle haksız çıkar sağlamak suçundan 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Editör: TE Bilisim