Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Dünya gençliğini İzmir’de buluşturma hedefiyle yola çıkan Gediz Üniversitesi, üç yıl gibi kısa bir sürede büyük başarı elde etti. Şu anda 51 ülkeden 260’a yakın öğrenci, Seyrek’teki kampüste lisans ve yüksek lisans eğitimi görüyor. ABD’den Haiti’ye, Almanya’dan Endonezya’ya, Nijerya’dan Rusya’ya kadar dünyanın dört bir yanından gelen gençler, iş dünyasının da dikkatini çekti. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi’nde üretim yapan firmalar, Gediz’in yabancı öğrencilerini ihracatı arttırma ve yeni pazarlara açılma şansı olarak görüyor, staj ve iş teklifleri yağdırıyor. Bazılarına şimdiden distribütörlük bile öneriliyor. Son olarak Gediz Üniversitesi’nin yabancı öğrencilerine kapılarını sonuna kadar açan isimlerden biri de Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Uysal. Cıvata üretiminde Avrupa’nın ilk üçünde yer alan sanayici, Gediz'li gençleri fabrikasında misafir etti.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, sanayicilerin ve işadamlarının bu ilgisinin kendilerine büyük mutluluk yaşattığını söylüyor. Çevik, Gediz Üniversitesi’nden mezun olan yabancı öğrencilerin, Türkiye’nin hem ihracat hem de tanıtım ve kültür elçisi gibi çalışacağını ifade ediyor: “Birkaç yıl içinde elde ettiğimiz bu sonuç, üniversitelerin, bulunduğu bölgenin ve ülkenin ekonomisine nasıl katkı koyabileceğinin en güzel örneklerinden. Bu kazanımlar zamanla daha da artacak, hayal bile edemediğimiz boyutlara ulaşacak. Misafir öğrencilerimiz, dört beş yıl geçirdikleri Türkiye’yi ikinci vatanları, İzmir’i de memleketleri olarak görecek, bizimle aynı dili konuşacak.” Rektör Çevik, İzmir’e daha çok yabancı genç çekebilmek, kültürleri buluşturup kaynaştırmak amacıyla yurtdışında aralıksız tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Hedefimiz, 100 ülkeden bin öğrenci. Önümüzdeki birkaç sene içinde bu sayıya ulaşmayı planlıyoruz. Gediz, tüm dünyanın tercih ettiği marka bir üniversite olarak bilinecek.” dedi.

Gediz Üniversitesi’nin şu ülkelerden öğrencileri var: ABD, Afganistan, Almanya, Angola, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Bulgaristan, Burkina Faso, Cezayir, Demokratik Kongo, Ekvator Ginesi, Endonezya, Etiyopya, Fas, Fransa, Gambiya, Gine, Güney Afrika, Haiti, Hollanda, İsviçre, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Orta Afrika, Pakistan, Rusya, Senegal, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tanzanya, Türkmenistan, Uganda, Yemen ve Zambiya.

Editör: TE Bilisim