Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
İnternete satış için konulan aracı kendilerine işadamı süsü vererek satın alan dolandırıcılar, arabayı 4 kişiye satıp ortadan kayboldu.

Edinilen bilgiye göre; Bursa’da ikamet eden 35 yaşındaki M.C., 46 bin liralık aracını satmak için bir internet sitesine ilan verdi. İstanbul’dan ilanı gören R.U.(40) ve A.M.(35) telefonla aradıkları M.C. ile araç için pazarlık yaptı.

Telefonla belli bir seviyeye gelen pazarlık sonrasında şahıslar İstanbul’dan Bursa’ya gelerek Nilüfer ilçesinde bir büro tutup masa sandalye koyarak kendilerine işadamı süsü verdi. Kendi bürolarına çağırdıkları aracın sahibi M.C. ile burada son pazarlıkları yapan işadamı rolündeki dolandırıcılar, satış işlemleri için notere gitti. Noterde aracın devrini alan dolandırıcılar paranın kendilerine bankadan EFT olarak geleceğini, ancak öğleden sonra ellerinde olacağını belirtti.

Bir arkadaşlarını araç sahibi M.C.’nin yanında bırakan R.U. İle A.M., “Siz lokantada yemek yerken biz gidip aracı bir tanıdığımız usta var, ona gösterelim.” diyerek noterden ayrıldı. M.C. ile lokantada yemek yiyen zanlıların arkadaşı ise bir süre sonra ‘tuvalete gideyim’ diyerek ortadan kayboldu. Şahısların telefonlarına da ulaşamayan ve dolandırıldığını anlayan araç sahibi M.C.’nin haber vermesi üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan emniyet mensupları, eşgalini belirledikleri şahısları İzmir’de kiralık bir araçla gezerken yakaladı. Bursa’ya getirilen zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcıların Bursa’da M.C.’den aldıkları aracı daha sonra 4 kişiye sattıkları tespit edilirken, araç son olarak Balıkesir’de tespit edildi.

Editör: TE Bilisim