Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
IŞİD, Rus ve ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarından korunmak için yine Rusya'dan aldığı özel termal giysileri kullandığı öğrenildi.

IŞİD, Rus jetlerinin ve ABD'nin öncülüğündeki koalisyon uçaklarının düzenlediği hava saldırılarından korunmak için özel tasarlanmış termal giysiler satın aldığı iddia edildi. İddiaya göre; IŞİD Eylül ayında Rusya’dan satın alınan termal giysilerin ilk etapta 2500 adet olup bu termal giysilerin, sınır bölgelerinde görevlendirilen militanlara dağıttığı belirtildi.

Terör örgütü İŞİD’in sosyal medya hesaplarından paylaşılan bilgilere göre; örgütün bu özel termal giysileri İHA, drone gözetlemesi yanı sıra koalisyon uçaklarının hava saldırılarından korunmak için şimdilik az sayıda tedarik ettiği için sadece sınır bölgelerinde görevlendirilen militanlarına verdiğini beyan etti. Örgüt Rusya'dan getirdiği ve tanesini 500 dolara aldığı termal giysileri Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan Cerablus’un yanı sıra Deyr Ez-Zor, Halep Musul Humus, ve Rakka’daki sınır militanlarına verdiği belirtiliyor.

Irak ve Suriye’nin büyük bölümünü kontrol altında tutan IŞİD, kayıplarının yüzde 80'ini hava saldırıları nedeniyle yaşıyor. ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları 1 yılı aşkındır süredir Irak ve Suriye'deki IŞİD mevzilerine operasyonlar düzenliyor. Rus jetleri ise 30 Eylül'den bu yana Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuruyor.

Editör: TE Bilisim