İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Kahramanmaraş’ta, 3 şehit yakını ve 5 gaziye Devlet Övünç Madalyası törenle verildi. Törene geçen yıl Niğde'de IŞİD militanlarınca şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu'nun biri 2, diğeri 3 yaşındaki kızları damgasını vurdu. Şehidin eşi Elif Kozanoğlu, "Bu madalyayı kızlarımın adına eşimden aldım." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta duygu dolu anların yaşandığı törende madalyalarını Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in elinden alan şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarına boğuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, şehitlerin ölmediğini belirterek, “Onlar göremediğimiz ama çok yakından hissettiğimiz mevcudiyetleriyle bizimle beraberler. Her birimizin bu mukaddes mevcudiyeti derinden hissetmek, onları üzülmekten ziyade sevgimizle, şükranla, minnetle, rahmetle yad etmek hepimizin borcudur. Allah onları daima yanımızda kılsın, onların yardımlarından ve şefaatlerinden bizleri mahrum bırakmasın, anne ve babalarını cennet kapısında karşılayıcılar kılsın.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından madalya törenine geçildi. Yurdun çeşitli bölgelerinde görevleri başındayken şehit olan 3 şehidin yasal varisleri ile 5 gaziye, Vali Mustafa Hakan Güvençer tarafından devlet övünç madalyası verildi. Madalya töreni sırasında Vali Güvençer’in geçen yıl 20 Mart’ta Niğde- Adana karayolunda yol kontrolleri sırasında IŞİD militanlarınca açılan ateş sonucu şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu’nun biri 3 diğeri 2 yaşındaki çocukları Irmak ve Belinay’ı kucağına alarak salondakilere göstermesi herkesi duygulandırdı.

Şehidin eşi Elif Kozanoğlu ise “Bu madalyayı kızlarım adına eşimden aldım, bundan mutluluk duyuyorum. Keşke burada olmasaydık ta eşim yanımızda olsaydı.” dedi.

Editör: TE Bilisim