Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Sakarya Özel Işık Eğitim Kurumları’nın ilkokul, ortaokul, lise ve yurt binasından oluşacak Serdivan Eğitim Kampüsü’nün temeli Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün katıldığı törenle atıldı.

        Törende konuşan Vali Mustafa Büyük, bu kurumun 20 yıldır çocuklara nasıl bir eğitim verdiğini bildiklerini, bu sebeple bu yatırımdan mutluluk ve huzur duyduklarını söyledi. Bu kurumlara destek veren, yaşamasını, yaşatılmasını sağlayan tüm insanlara teşekkür eden Büyük, "Bu eğitim kurumlarının fiziki yapısı, görünen kalitesi hepimizin malumu. Bunun yanında niteliği, mahiyeti, anlamı itibariyle de hepimizin mutlu olacağı, memnun olacağı, gururlanacağı, gençler yetiştiren bir yapı olması yine bizim için çok özel bir anlam ifade ediyor. Bu kadar güzel bir yatırıma ne kadar çok sevinsek azdır." diye konuştu. Büyük, kampüsün hayırlı olması temennisinde bulundu.

        Sakarya Işık Eğitim Kurumları Genel Müdürü Reşit Taşdemir, 1993 yılında başlayan eğitim yolculuğuna bugün 4 ayrı kampüste bin 500 öğrenci ve 150 öğretmenle devam ettiklerini söyledi. Taşdemir, "Sakaryamızdaki eğitime gönül vermiş değerli velilerimizin ve halkımızın desteği ile her yıl yeni açılımlarla büyümekte; vatanını, milletini, bayrağını, cumhuriyeti seven öğrenciler yetiştirmeye devam etmektedir. Eğitim yolculuğumuzun 20. yılının bu günkü temel atma töreniyle taçlandırmış olduk." dedi.

        Kampüsün 8 ayda tamamlanacağını, çağın son teknolojisi ile donatılıp öğrencilerin tüm ihtiyaçları düşünülerek inşa edileceğini kaydeden Taşdemir, "Bu doğrultuda geleceğin aydın neslini yetiştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacak." ifadesini kullandı.

        Yeni eğitim sistemine göre projelendirdikleri Serdivan Eğitim Kampüsü’nün 18 bin metre kare alan üzerinde kurulacağını vurgulayan Taşdemir, "Toplam kapalı alanı 33 bin metre kareyi bulacak olan yeni kampüs gelecek eğitim yılına kadar tamamlanacak. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisenin kendi müstakil binaları ve bahçesinin yer alacağı kampüste toplam 62 derslikte bin 500 öğrenci eğitim görecek. Yerleşkede ayrıca 110 kişi kapasiteli öğrenci yurdu da inşa edilecek.” bilgisini verdi.

        “SİNEMA BİLE OLACAK”

        Kampüste anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, genel müdürlük ve yurt bölümlerinden oluşacağı dile getiren Taşdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ayrıca kampüste 600 kişilik konferans salonu, 8 adet laboratuar, 2 adet 100 kişilik cep sineması, 5 yemekhane, anaokulu ve ilköğretimde ayrı ayrı olmak üzere yüzme havuz, 2 adet kapalı spor salonu, 3 kütüphane, son sistem teknoloji ile donatılmış akıllı sınıflar ile açık oyun ve spor alanları yer alacak."

        Konuşmaların ardından Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin duası ile kampüsün temeli törenle atıldı. Törene, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Erenler Kaymakamı Mehmet Ünal, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakulukçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Ataş, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: TE Bilisim