İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kars İl Müdürlüğü, İş ve Meslek Danışmanları okul okul gezip öğrencileri meslek seçimi konusunda bilinçlendiriyor.
    
    İŞKUR Kars İl Müdürlüğü'nde görevli İş ve Meslek Danışmanı Ali Haydar Kolik, yakın zamanda, Türkiye genelinde İŞKUR bünyesinde çalışan iş ve meslek danışmanları tarafından uygulamaya başlanan ve Kars’ta ilkinin Gazi Kars Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildiği programla öğrencilerin meslek seçimi konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

    Bu çerçevede öğrencilerin en başta hedef ve vizyonlarının oluşması gerektiğini devamının ise çorap söküğü gibi geleceğini belirten Kolik, “Bu çalışmada, okul müdürlerimiz ve rehberlik hocalarımız ile iletişimde olmak istiyoruz. Tabi bu çalışmanın aynı zamanda yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Burada bizler şuna da açığız öğrenciler direk İŞKUR’a gelip danışmanlık hizmeti alabilirler.” dedi.

    Okul ziyaretlerinde, öğrencilere meslek seçiminin önemini anlattıklarını hatırlatan Kolik, meslek seçimini anlatmadaki esas temel amaçlarını ise şöyle aktardı: “Bize gelen işsizlerin birçoğunun mesleği yoktur. Mesleksizlik var. Niteliksizlik var. Aslında işsizlik yok. İşsizliğin temel sebebi bir kişi işe giriyor mesleğinden memnun değil tekrar çıkıyor. Devamlı bu şekilde bir sirkülasyon var. Bunu engellemek için insanın ilk önce mesleğinin net olması lazım. İŞKUR olarak biz erken adım atarak öğrencileri bilinçlendiriyoruz. Burada biz, doğru meslek, doğru gelecek ve doğru yönlendirmeyi hedefliyoruz.”

    Gazi Kars Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sibel Koç ise öğrencilerinin iyi bir geleceğe sahip olması için bir takım etkinlikler yaptıklarını bu bağlamda İŞKUR’u meslek tanıtımları ile ilgili kendilerinden taleplerinin olduğunu ifade ederek, “Tabi bizler bu bağlamda bir takım çalışmalar yapıyorduk. İŞKUR’un bu konuda bize destek vermesi meslek tanıtımı çalışmalarını okulumuzda gerçekleştirmelerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

    Meslek seçiminin öğrenciler için çok önemli olduğunu aktaran Koç, bu konuda öğrencinin kendisini tanımasının çok önemli olduğunu ve buna göre kendine bir vizyon belirleyip doğru yolda ilerlemesinin gerektiğini kaydetti.
    
    Öğrencilerden Fatma Nar da, seminerle arkadaşlarının ve kendinin bir hedef belirlediğini, İŞKUR’a başvurmayı düşündüğünü, meslekler hakkında bir danışman sahibi olma ve zorlandığı konularda yardım almak istediğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim