Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Antalya'nın Manavgat ilçesine 2.Uluslararası İşve Meslek Danışmanlığı Kongresine gelen Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, İşsizlik Sigortası Fonu Gelir-Gider tablolarında, diğer diğerler olarak belirtilen tutarlara ilişkin görsel ve yazılı medyada yer alan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

İŞKUR Manavgat Müdürlüğü'nü ziyaret eden Yazıcı'ya basın mensuplarının konu ile ilgili açıklama yapması isteğine, yazılı açıklama yapılacağı ifade edildi. Genel Müdür Yazıcı, yazılı yaptığı açıklamada, son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nunda Meclis gündemine getirdiği İşsizlik Sigorta Fonu'nun kaçak olduğu ileri sürülen Aksaray binası yapımında harcandığına yönelik iddialara yönelik şu bilgiler yer aldı. Açıklamada, OVP formatında hazırlanan bu tablolar daha detaylı alt kırılımları içermediği, fonun 3'er bağımsız denetim raporları ile aylık aktüreyal raporlarında daha detaylı olarak bu verilen bulunmasının mümkün olduğunu ifade edildi.

İŞKUR'un aylık bültenlerinde diğer giderler olarak görülen tutarların tüm detaylarının sunulduğu kaydedildi.Bu giderlerin;fonun işletilmesine ilişkin yazılım, bağımsız denetim, cari giderler, işsizlik sigortası ödemeleri ile aktif işgücü programlarına ilişkin yapılan prim ve vergi ödemeleri, istihdamın teşvik edilmesine ilişkin çeşitli yasal düzenlemelerden dolayı fondan ödenen işçi ve işveren sigorta prim tutarları, özlük hakları fondan karşılanan personele ilişkin giderler ve mahkeme ve avukat ücretleri ile fon fazladan ödendiği tespit edilen ceza gelirlerinin iadelerinin oluştuğu kaydedildi. Bu tutarlardan bazılarında, önceki yıllara göre yapılan ödeme ve ve faaliyetlerindeki artışa bağlı yükselişlerin olmasının doğal olduğunu belirten Yazıcı, "Örneğin;istihdamın teşvik edilmesine ilişkin olarak 2011'de 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na eklenen ve istihdamı teşvik eden geçici 10'ncu maddeden yararlanan işçi sayıları birikimli olarak artmakta, yıllık teşvik tutarı 500 milyon lirayı geçmiş bulunmaktadır. Yine Soma'da meydana gelen maden kazasında etkilenen işçiler ve ailelerine yardım yapılmasını öngören Gecici 12'nci madde 18 Haziran 2014 tarihinde yasalaşmış, bu kapsamında maden kazası mağdurlarına 56,5 milyon lira ödenmiştir. Görüldüğü üzere bazı medya organlarında ortadan kaybolduğu iddia edilen Fon kaynakları;ilgili mevzuatı çerçevesinde Türkiye İş Kurumu ve İşsizlik Fonu'nun artan görev ve faaliyetlerine mütekabil bir artışla, işçilerimizin ve işsizlerimizin istifadesine sunulmuştur." dedi.

Editör: TE Bilisim