Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, derneğin izinsiz yardım toplama yetkisini iptal eden Bakanlar Kurulu kararının Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi. Milletin derneğe olan güven ve itimadının yüksek yargı tarafından da tescil edildiğini belirten Cingöz, “Bu karar gösteriyor ki; bizim hiçbir kusur ve kabahatimizin olmadığının en yüksek mahkeme tarafından tescili olmuş oldu.” dedi.

Bakanlar Kurulu kararıyla Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin izinsiz yardım toplama yetkisi kaldırılmıştı. Danıştay 10. Dairesi, Bakanlar Kurulu’nun bu kararının yürütmesini durdurdu.

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, derneğin Sultanbeyli’nde ki genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. “Biz bu kararın hiçbir zaman hukuki olduğunu düşünmedik. Hiçbir zaman hukuki bir karar olduğuna inanmadık.” diyen Cingöz, “Çünkü ne yaptığını bilen alnı açık, başı dik, çalışmalarını yaparken de kılı kırk yarar demeyeceğim. Kılı bin yararak çalışmalarını hassasiyetle yapan faaliyetlerini yapan bir dernek olduk.” şeklinde konuştu.

Kendilerini en çok üzen konunun Bakanlar Kurulu kararının hukuki bir gerekçesi olmadığını aktaran Cingöz, “Nitekim geçmiş 12 yılımız gösteriyor ki mağdur ve mazlumlara ulaşırken, ülkemizdeki mültecilere ulaşırken yine vatan için 300 bin’e ulaşırken hakikaten samimiyetle ve adanmışlıkla bu çalışmalarımızı, gönül verenlerimizle beraber tüm dua edenlerimizle beraber, aziz milletimizle beraber en güzel şekilde yapmış bulunduk. Ancak hepimizi üzen ve hakikaten hepimizi üzen Bakanlar Kurulu kararı ki hiçbir hukuki gerekçesi olmaksızın alınan bir karar olduğuna inanıyoruz. Biz gerekli başvurularımızı yaptık. Ve dolayısıyla Danıştay’a yürütmeyi durdurması için kararın iptali için davalar açmıştık. Yine bu süreçle alakalı derneğimize bir linç kampanyası başlatılmış oldu. Ve bu kampanyayı yürütenler ile ilgili medya ve bürokrasi ayağında da yürütüldü. Maddi ve manevi tazminat davalarımızı açtık. Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki Danıştay dün tebligatını yaptı. Yürütmenin durdurulması ile ilgili kararı bize ulaştı.” diye konuştu.

‘BAKANLAR KURULU KARARI, HUKUKEN ORTADAN KALKTI’

Danıştay’ın kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Cingöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir yüksek mahkemenin Ankara’da almış olduğu bu kararda Danıştay 10. Dairesinin bütün üyelerinin oy birliği ile böyle bir karara imza atması, yürütmeyi durdurması bizleri çok mutlu etti. Bizimle ilgili verilen bu karar gösteriyor ki bizim hiçbir kusur ve kabahatimizin olmadığının en yüksek mahkeme tarafından tescili olmuş oldu.”

Kararın ardından derneklerinin milletin en geniş manada sağlamış olduğu güven ve itimadın yargı tarafından da tescillendiğini söyleyen Cingöz, “Derneğimiz bugüne kadar çalışırken kamu yararı, şeffaflık, güvenirlilik ve hesap verilebilirlik noktasında temel bu ilkeler üzerinde yürüdü. Danıştay’ın gerekçeli kararını medya mensupları detaylı bir şekilde incelediğinde görecekler ki hakkımızda tutulan tüm raporlarda derneğimizi kamu yararı statüsünün devam etmesi gerektiği yine bu kararla tescillenmiş oldu. Bu karar şu manaya geliyor; Kimse Yok Mu Derneği’nin milletimizin en geniş manada sağlamış olduğu güven ve itimadın yargı tarafından da şeffafiyet, güvenirlilik ve kamu yararı üretme noktasında yine tekrar bir tescili oldu. Ve dolayısıyla bu karardan sonra Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu (izin almaksızın yardım toplama) yetkimizi elimizden alma kararı fiilen sonuçları itibariyle hukuken ortadan kalkmış oldu.” açıklamasında bulundu.



Editör: TE Bilisim