İsmailağa Cematinin İhvanlar adlı internet sitesinin bugün hedefinde başörtüsü yerine şal takanlar vardı. ‘Türban şal tesettür olmaz’ başlıklı haberde şal ile başını kapatanlar balona ve tüplü televizyona benzetildi.

Sitenin manşetten verdiği haberde kullanılan fotoğraflar da tartışma yaratacak cinsten.

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

İşte o haberin bir bölümü…

 ‘TÜPLÜ TELEVİZYON GİBİ’

İslami Tesettür(!) modasını elinde barındıran büyük firmalar “şal” diye bir şey çıkartmışlar. “Türban şal” ya da “başörtüsü şal” olarak adlandırılan bu örtüyü başörtüsü yerine çıkartmışlar..

Öncelikle söylemek gerekir ki, bu örtü kesinlikle İslamın emrettiği tesettürü yerine getirmiyor. Boyun, omuz meydana çıkıyor, kimisinde bağır açılıyor, incelerinde saç gözüküyor… İslamın tesettür emrindeki hikmete ters olarak kişiyi alımlı gösteriyor. Yani İslami açıdan tam bir felaket…

İnsanlarımıza moda belası benimsetildiği için maalesef gençler bu konuda çabuk aldanıyorlar. Bir bakmışınız siyah, bir bakmışınız ortalık pembeye boyanmış. Niçin? Moda bu renk olduğu için!

TAKMASI KOLAY, ÇIKARMASI DA!

Dediğimiz gibi örtünün tesettürle alakası yok. Tamamen güzellik malzemesi olarak kullanılıyor. Ancak bunu birde psikolojik yönü var. Takılan şal zaten emanet gibi duruyor. Çıkarması da takması kadar kolay. Dolayıp takılıyor, dolayıp çıkartılıyor. Yani tesettürü önemsizleştiriyor. Bunu psikolojik olarak veriyor insana.

İMAM HATİP YÖNETİMİ İSTİYOR

Bazı kardeşlerimizle bu konu hakkında istişare yaparken çocuklarının İmam Hatip yönetimi tarafından bu şala zorlandığı, aynı renkte olması gerektiği gibi mecburiyetin getirildiğini söylüyorlar. Belki bir düzen ve tertip olması için gayret ediyorlar, belki iyi niyetliler ancak bildiğiniz gibi cehennem yolu iyi niyet taşları ile döşenmiştir.

Editör: TE Bilisim