Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Bu zulüm ve haksızlıklar MHP iktidarında son bulacaktır" dedi. 

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 10 Aralık İnsan Hakları Günü sebebiyle yaptığı açıklamada "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde sahile vuran minicik Suriyeli çocuk Aylan'ı unutmayın, Doğu Türkistan'da yapılan katliamlarla asimilasyona maruz kalan insanları düşünün, Kırım, Kerkük, Telafer, Tuzhurmatu'da verilen şehitleri aklınıza getirin. İnsan haklarından söz edenlere sormak gerekir, Doğu Türkistan'daki, Türkmendağı'ndaki, Filistin'deki zulmün adı nedir? Bu zulüm ve haksızlıklar MHP iktidarında son bulacaktır" dedi.



Büyükataman açıklamasının devamında, " II. Dünya Savaşı esnasında yaşanan acıların dünya üzerinde bir daha yaşanmaması amacıyla BM tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin üzerinden 67 yıl geçti. Ancak aradan geçen yıllara rağmen insan hakları sorunları bugün de dünyanın önemli meseleleri arasında yer almaktadır.


  İnsan Haklarından bahsedenler dünyayı insanlar ve Müslüman Türkler olmak üzere ikiye ayırmış durumdadır. Eziyete uğrayan, zulüm gören Müslüman Türk'se zavallı dünya kör ve sağır olmaktadır. İnsanların daha insan haklarından haberlerinin olmadığı çağlarda dahi, Türk milleti kendi milletinden, kendi dininden olmayanlara karşı da insan haklarını uygulamıştır. Henüz İnsan Hakları evrensel beyannamesinin yayınlanmasına daha 456 yıl varken bugün Filistin'de Müslümanlara zulmedenler, 1492'de soykırıma uğradıklarında ceddimiz Osmanlı tarafından kurtarılmışlardı" dedi.

Editör: TE Bilisim