Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Gediz Üniversitesi ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği sayıları hızla artan rüzgar santrallerindeki teknik eleman sıkıntısını gidermek amacıyla harekete geçti. İZKA desteğiyle meslek lisesi öğrencileri ücretsiz eğitime alındı. Kursu başarıyla tamamlayan gençler iş hayatına uğurlandı.

Gediz Üniversitesi ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), hem işsizliğe ilaç gibi gelecek hem de rüzgar santrallerindeki teknik eleman eksikliğini giderecek bir girişimde bulundu. Meslek liselerinin son sınıf öğrencilerine yenilenebilir enerji eğitimi verilmesi amacıyla proje hazırlandı, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) da destekledi. İlk etapta pilot bölge olarak seçilen Kınık'taki gençler yararlandı. Kınık Teknik Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri, Gediz Üniversitesi İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yerleşkesi'ndeki yenilenebilir enerji laboratuvarında ücretsiz eğitime alındı. Rüzgar santrallerinin bakımını ve yaşanabilecek sorunlar karşısında nasıl müdahale edeceklerini Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi akademisyenlerinden öğrenen, Gediz Üniversitesi Hibrit Elektrik Santrali'nde de uygulama yapan kursiyerler, sertifika töreniyle iş yaşamına uğurlandı.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, her birini kutladı, çevreci enerji kaynağı rüzgardan daha fazla yararlanılmasında önemli görevler üstleneceklerini açıkladı. Prof. Dr. Çevik, İESOB işbirliği ve İZKA desteğiyle başlatılan bu eğitimin yenilenebilir enerji sektörüne ciddi katkı sağlayacağına işaret etti, şunları söyledi: "Enerjide yükselen değer yenilenebilir santraller. Ülkemizin hemen her yerinde peş peşe yeni yatırımlara imza atılıyor, özellikle de Ege bu alanda öne çıkıyor. İzmir, Çanakkale, Manisa ve Balıkesir başta olmak üzere bölgenin pek çok yerinde rüzgar türbinleri kuruluyor. Rüzgarın dışında güneşten de yararlanılması, Ege'nin yanı sıra İç Anadolu ve Akdeniz'de bu yönde yatırımlar gerçekleştirilmesi bekleniyor. Enerjide dışa bağımlılığı azaltan, çevreci ve temiz kaynakların ekonomiye kazandırılmasını sağlayan bu tesislerde yetişmiş işgücü sıkıntısının giderilmesine katkı sağladığımız için mutluyuz. Bu santrallerin montajında ve bakımında çalışacak ara eleman yetiştirmeye devam etmeyi hedefliyoruz."
Editör: TE Bilisim