AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlendiği iddia edilen ‘Crown Emma’ isimli kuru yük gemisi, Kireçburnu’nda kıyıya metreler kala karaya oturdu. Geminin kıyıdaki akaryakıt istasyonuna çarpmaması olası bir facianın da önüne geçti. Arızanın giderilmesinin ardından kuru yük gemisi yüzdürüldü.

Edinilen bilgilere göre; Bulgaristan’ın Varna Limanı’ndan İspanya’nın Algeciras Limanı’na giden Barbados bayraklı ‘Crown Emma’ isimli kuru yük gemisi Karadeniz’den İstanbul Boğazı’na giriş yaptı. Sarıyer açıklarında dümenin kilitlendiği öne sürülen gemi, saat 21.30 sıralarında kontrolsüz şekilde Kireçburnu kıyısına doğru yöneldi. Kıyıdaki bir yata hafif şekilde çarpan 10.519 Grostonluk, 152 metre boyundaki gemi daha sonra kıyıya birkaç metre mesafe kala karaya oturdu.

AKARYAKIT İSTASYONUNA METRELER KALDI

Siren çalmadan kontrolsüz şekilde ilerleyen kuru yük gemisinin İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri’nin çağrı ve uyarıları ile yapılan uyarı anonslarına da cevap vermediği öğrenildi. Geminin kıyıdaki bir akaryakıt istasyonuna metreler kala durabildiği görüldü. Olay sonrası bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kurtarma-3 ve Kurtarma-10 römorkörleri ile Kıyıemniyeti-8 hızlı tahlisiye botu sevk edildi.

Gemi yaklaşık 2 saat sonra arızanın giderilmesinin ardından yüzdürüldü. Sahilden ayrılan gemi İstanbul Boğazı açıklarına doğru ilerledi. Olayda yaralananın olmadığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim