Mali Şube ve Terörle Mücadele eski müdürleri de açığa alınanlar arasında.



17 Aralık operasyonu sonrası görev yeri değişen İstanbul Emniyeti eski Mali Şube müdürü Y.S ve yardımcısı K.A açığa alındı. Bu müdürlerin açığa alınma gerekçesi soruşturmalarda elde edilen tapeleri ve ses kayıtlarını internet sitelerine sızdırmak. Emniyeti eski Mali Şube müdürü Y.S 17 Aralık'tan sonra polis okuluna tayin edilmişti.



Aynı gerekçeyle yedi polisin daha rozetleri ve silahları alındı.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ayrıca 10 rütbeli polis de "emniyet bilgisayarlarındaki bilgileri ve log kayıtlarını sildikleri, ayrıca fişleme yaptıkları" gerekçesiyle açığa alındı.



Bu gerekçeyle açığa alınan polis müdürleri arasında Terörle Mücadele eski şube müdürü Ö.K ve Y.A. de var. Toplam 21 polisin görevden el çektirildiği bildirildi.



Açığa alınanlardan 11'i internet sistelerine ses kaydı ve tape sızdırmakla suçlanıyor. 10 personel ise Emniyet'teki kayıtları silmek ve yasadışı kayıt tutmakla suçlanıyor.



17 Aralık'ta İstanbul merkezli başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra beş binden fazla emniyet görevlisi ya görevden alındı ya da yeri değiştirildi.

Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!



İstanbul Emniyeti'nde Saygılı'dan başka 9 üst düzey polis müdürünün daha görevden alındığı öğrenildi. Bu polisler arasında, 17 Aralık'tan sonra başka şubelere tayin edilen eski Terörle Mücadele Şube Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün de bulunuyor. Saygılı dışındaki diğer polislerin, "log kayıtlarını sildikleri ve yasadışı dinleme yaptıkları" iddiasıyla görevden alındıkları bildirildi.

Editör: TE Bilisim