Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
İstanbul narkotik polisinin iki hafta içinde düzenlediği operasyonlarda iç piyasaya sürülmek üzere 475 kilogram ot esrar ele geçirildi. 8 kişinin tutuklandığı operasyon, polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 7 ay süren çalışmanın ardından operasyon için düğmeye basıldı. Polis, uyuşturucunun yola çıkarılacağını tespit edince harekete geçti. Diyarbakır'ın Bağlar bölgesinde yapılan operasyonda 300 kilogram esrar ele geçirildi. Şüphelilerin takibini yapan polis, daha önce aynı kişilerin İstanbul'a deneme amacıyla kamyon gönderdiklerini, sorun çıkmayınca sevkiyat için hazırlık yaptıklarını belirtti. Diyarbakır'daki operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Diğer operasyon ise Ankara'da yapıldı. İstanbul polisinin takip ettiği şüphelilerin kullandığı araca Ankara'da yapılan operasyon ile 175 kilogram esrar ele geçirildi. Gece yapılan operasyonda eski eşya taşıyan araçtakiler gözaltına alındı. Operasyonla ilgili 3 kişi de İstanbul'da yakalandı.

Her iki operasyonda da gözaltına alınan toplam 11 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim