MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Fatih Sultan Mehmet Çağ kapatıp Çağ açan Osmanlı tarihinin en önemli padişahıdır. 

Görkemli ve büyük bir savaş sonucu fethettiği İstanbul içerisinde Alayı ile gezintiye çıkan Fatih, Ayasofya önlerine geldiğinde derinlerden bir inilti duyar.

Yanındakilere talimat vererek derhal bu sesin sahibini bulunup huzuruna getirilmesini emreder.

Bu sesin sahibi bulunur ve Fatih'in huzuruna çıkartılır. Saçı sakalın birbirine karışmış pejmurde bir halde biri Zindandan çıkarılarak getirilmiştir.

İlk etapta bu bakımsız kişi korkar ancak ona güven verilir ve sakinleştirilir. Ardından Fatih ona, kim olduğunu ve neden hapsedildiğini sorar.

Kendisi Keşiş olduğunu ve savaştan 
önce Konstantin'in kendisine fal baktırdığını, İstanbul'u Türklerin alıp alamayacağını sorduğunu söyler. 

Keşiş baktığı falda İstanbul'un Türkler tarafından Fethedileceğini söylediğini ve Konstantin'in buna çok kızarak kendisini zindana hapsettirdini söyler.

Bunun üzerine Keşiş Fatih'e "İstanbul'u fethettiniz yani benim falım doğru çıkmış" der.

Fatih İstanbul'un Türklerin elinden çıkıp çıkamayacağına dair fala bakmasını ister ve kendisini ödüllendirileceğini söyler.

Keşiş "İstanbul Türklerin Elinden Harp veya Başka nedenle zorla müdahale ile çıkmayacak. Ancak Öyle bir zaman gelecek ki Türkler elindeki toprakları ecnebilere satacak ve bunun sonucunda İstanbul, Türk Malı olmaktan çıkacak" der.

Fatih Sultan Mehmet çok üzülür. Çünkü çok büyük bir emek ve kahramanlık ve zorla fethedilen dünyanın en önemli şehrinin bu şekilde elden çıkacak olması onu rahatsız etmiştir.

Ve "Her kim benim edindiğim toprakları ecnebilere satarsa Allah'ın gazabı üstüne olsun" der.

Kaynak : İstanbul Risaleleri 
Ord. Prof. Süheyl Ünver

Editör: TE Bilisim