İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
 İstanbul Ülkü Ocakları geleneksel olarak düzenlediği Gençlik Şöleni'ni bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerinde yapıyor. Şölene Beşiktaş Barbaros Meydanı ev sahipliği yapacak. 
 
Türk Dünyası'ndan çok sayıda konuğun katılacağı ve kültürel etkinliklerin yapılacağı Şölen'de Doğu Türkistan'dan Bosna-Hersek'e, Türkmeneli'nden Kırım'a kadar 300 milyonluk Türk Coğrafyası'nın etkinlikleri tanıtılacak.
 
9 Mayıs Cumartesi günü, törende Türkiye'den ve Türk Cumhuriyetlerinden sanatçılar sahne alacak. Türk dünyasının popüler  çalgısı dombrayla müzik şöleni verilecek. Halk oyunları ve mehter ile görsel şölen verilirken tiyatro gösterisi de olacak. Engelliler de bir tiyatro gösterisi sunacak.
 
9 Mayıs'ta Mustafa Yıldızdoğan, Zafer İşleyen ve Bertan Avcı gençliği coşturacak. Öte yandan İstanbul Ülkü Ocakları 2023 Gençlik Akademsi mezuniyet töreninin de yapılacağı şölende başarılı olan gençlere ödülleri ve plaketleri verilecek. Şölende bir de kermes olacak.
 
10 Mayıs Pazar günü ise yoğun bir katılımla Türk Gençliği Yürüyüşü yapılacak. Türk Gençliği yine bayraklarını ellerine alacak ve kızılelmasına, cumhuriyetine sahip çıktığını mehter marşlarıyla gösterecek. 
 
Yürüyüşün ardından Şölene katkı sağlayanlar için plaket töreni yapılacak. 10 Mayıs Pazar günü de gençlik konserlerle coşacak. Bünyamin Aksungur'un sahne alacağı programın ardından Ali Kınık en güzel şarkılarını söyleyecek. Şölende bir de sürpriz konser olacak. Şölende sahne alacak sürpriz ismin kim olacağı merakla bekleniyor.
 
İstanbul Ülkü Ocakları Ahmet Yiğit Yıldırım da yaptığı açıklamada Türk Gençliği'ni, İstanbulluları ve Ülkücüleri şölene davet etti.

Editör: TE Bilisim