Gözler İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesinde. Ankara Esenboğa'da yapılacak İstanbul'a 3. havalimanı için dev ihale nedeniyle nefesler tutuldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalelerinden biri olan 9 milyar Euro'luk dev ihale sonucunda İstanbul'a 3. havalimanının kim tarafından yapılacağı nihayet netlik kazanacak.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

2'si yabancı olmak üzere toplam 17 firmanın şartname aldığı ihale yap- işlet - devret modeliyle gerçekleştirilecek. İstanbul'a 3. havalimanı için dev ihalenin 4 etapta yapılması planlanıyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI

İstanbul Avrupa yakasının kuzeyinde bulunan Arnavutköy ilçesine yapılması planlanan 3. Havalimanı tamamlandığında dünyanın yolcu kapasitesi en büyük havalimanı olacak. Projenin ilk etabı olarak 90 milyon yolcu kapasiteli ana terminal binasının 2017'de hizmete açılması bekleniyor. Tüm etapları tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak havalimanında toplam, 4 terminal binası 6 pist ve 8 kontrol kulesi bulunacak. Projenin yaklaşık 9 milyar Euro'ya mal olacağı kaydediliyor.

TAKSİM'E GİTMEK 15 DAKİKA

Havalimanı'na ulaşım için Osmanlı - Rus savaşı sırasında sökülen İstanbul'un kuzeyine giden banliyö tren hattı tekrardan canlandırılacak. Havalimanı, 3. köprüden geçirilmesi planlanan hızlı tren hattına da bağlanacak. Böylece Havalimanı'na inen bir yolcu, hızlı trenin ulaşacağı illere kolayca gidebilecek. Yapımı planlanan yeni tren hatları ile havalimanından Taksim'e 15 dakikada gidilebilecek.

Editör: TE Bilisim