Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Genç ve çocukların spor yapmaları konusunda özendirilmesini amaçlayan 'en çok çocukla koşma' dünya rekoru İstanbul'da kırıldı. Çok sayıda öğrenci ve velilerinin katıldığı rekor denemesinde çocuklar, aileleriyle birlikte hem spor yaptı hem de eğlendi. Bahar havasının da etkisiyle kendini spora kaptıran çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Bir firmanın sponsorluğunda ve devlet kuruluşlarının da desteğiyle yapılan organizasyon Beşiktaş'taki Çilek Spor Tesisleri'nde yapıldı. Türkiye'deki bazı illerde yapılması planlanan çalışmanın ilk ayağı olan İstanbul bölümü için çok sayıda çocuk aileleriyle spor tesisini doldurdu. Oyuncu Berna Laçin'in kızı Ada ile birlikte katılarak sunumunu yaptığı programda Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescili Hakem Heyeti Başkanı Orhan Kural da hazır bulundu.

Programdan önce profesyonel sporcular eşliğinde ısınma hareketleri yapan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Spor yapmanın yanı sıra arkadaşlarıyla birlikte hoş vakit geçiren çocuklara aileleri de eşlik etti. Aileler çocuklarının spor konusunda teşvik edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Celalettin Ünal, oğlu Arınç ile birlikte katıldığı etkinlikte çocuğunu büyük şehir ortamında daha fazla hareket ve egzersiz konusunda teşvik ettiğini belirterek zaten kısıtlı olan spor konusunda çocukların hareketsiz ve sağlıksız kalmamaları gerektiğini belirtti. Babası ile aynı fikirde olduğunu ve elektronik cihazları yaşıtlarından daha bilinçli kullandığını belirten Arınç Ünal ise kilolu arkadaşları olduğunu ve o arkadaşlarının çok hareketsiz bir yaşam sürdüklerini anlattı.

Isınma hareketlerinin ardından rekor için pozisyon alan çocuklar, Orhan Kural'ın verdiği komutla koşmaya başladı. Aynı anda yüzlerce çocuğun koştuğu rekor denemesinde depar atarak arkadaşlarını geride bırakan öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu. Bazı öğrencilerin tur tamamlanmadan yürüyerek varış noktasına ulaşmaya çalışması sporun önemini bir kez daha hatırlattı.

Rekor denemesinin sonucunu Kural, Laçin ile birlikte kürsüde açıkladı. Aynı anda en çok çocukla koşma rekor denemesinde rekorun kırıldığını söyleyen Kural, katılan çocuklara ve spor yapan herkese teşekkür etti. Çocukların rekor kırıldığı haberine çığlıklar atarak sevinç gösterisinde bulunmaları renkli görüntüler oluşturdu.

Asya isimli minik bir öğrenci de etkinliğe katıldığı ve spor yaptığı için mutlu olduğunu belirtti. Kilolu arkadaşları olduğunu söyleyen minik öğrenci, "Efe isimli bir arkadaşım var. Çok kilolu. Sağlıklı olmak için spor yapmak gerekiyor." dedi.

Etkinliğin tanıtımı ve sunumunu yapan Berna Laçin de kızı ile birlikte soruları cevapladı. Kendisinin zamanında spor yapamadığını belirten Laçin, çocuk yaşlardan itibaren bu bilinci aşılamak gerektiğini, sonradan atılan adımlarla spor konusunda ancak bir seviyeye kadar gelinebildiğini hatırlattı.

İlköğretim çağındaki milyonlarca çocuğun Türkiye’nin en hızlısı olmak için yarışacağı “Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı” yarışması İstanbul'un ardından diğer bazı illerde de yapılacak.


Editör: TE Bilisim