DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
İstanbul'da sokakta yaşayan evsizler, donma tehlikesine karşı Sarıyer'deki Metin Oktay Spor Tesisleri'nde misafir ediliyor.

Kar yağışının etkisini artırdığı İstanbul'da, sokakta yaşayan kimsesizlere belediye görevlileri sahip çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor. Zabıta ve polis ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınan evsiz vatandaşlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra spor salonuna yerleştiriliyor. Banyo ve elbise ihtiyaçları karşılanan evsizler, istemeleri durumunda saçlarını kestiriyor.

Yaklaşık 8 senedir sokakta yaşadığını söyleyen Bedirhan Yaşça (60), hayatı boyunca kendi için Allah'tan bir şey istemediğini söyleyerek, "Geçmişimde hep yokluk oldu. Sanatım yok, mesleğim yok. Sigortam hiç olmadı. Temizlik yapıyorum. Bazı camilere gidiyorum. Hayat çok zor. Şemsiye satıyorum bazen... Sokakta hava çok soğudu. Sağolsunlar buraya getirdiler." dedi.

Sakarya'da yaşayan bir oğlu olduğunu belirten Bedirhan Yaşça, sözlerine şöyle devam etti: "Allah'tan bugüne kadar hiçbir şey istemedim. İnsanlar bana soruyorlar neden dualarında kendine bir şey istemiyorsun. Unutmuşum Allah'tan kendime bir şey istemeyi. Allah razı olsun devletimizden bize böyle bir yer sağlamış. Ekmek veriyorlar aş veriyorlar. Hamdolsun Rabbimize."

Editör: TE Bilisim