İstanbul’da kafeye silahlı saldırı! Yeşilköy'de bir kafeden rahatsızlık verdikleri gerekçesi ile çıkartılan üç kişi kalabalık bir grupla ellerinde uzun namlulu silahlar ve sopalarla geri dönünce ortalık karıştı.

Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören

İSTANBUL’DA KAFEYE SİLAHLI SALDIRI

Olay saat 20.00 sıralarında Bakırköy Yeşilköy Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre bir kafede oturan 3 kişi yüksek sesle konuşarak gürültü yaptıkları gerekçesiyle çalışanlar tarafından uyarıldı. Uyarılara rağmen rahatsızlık vermeye devam eden kişiler müşterilerin şikâyeti üzerine çalışanlar tarafından mekândan çıkartıldı. Bu kişiler daha sonra beraberindeki kalabalık bir grupla geri döndü. Ellerindeki uzun namlulu silah ve sopalarla kafenin bulunduğu sokağa giren saldırganlar etrafa ateş açıp çalışanlara saldırdı. Müşterilerin panik ve korku içinde kaçıştığı saldırıda Hüseyin E. sol bacağından Veysel F. ise sağ baldırından vuruldu. Volkan Ç. ise sopalarla dövüldü. Çevredeki esnafın tepkisi üzerine saldırganlar geldikleri araçlarla kaçtılar. Saldırganların kargaşa sırasında bir lüks aracı olay yerinde bıraktığı anlaşıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri saldırıda bulunulan kafenin sokağına güvenlik şeridi çekerek araç ve yaya trafiğine kapattı. Bırakılan lüks araçta ise inceleme yapıldı. Saldırıda hafif yaralanan Volkan Ç. "Kafede müşterilerdi. Belli bir saatten sonra rahatsızlık verdiler. Müşteriyi rahatsız etmeyin. Çıkın dışarı dedik. Onlarda 10-15 kişi toplanıp ellerinde silahlarla sokağa geldiler. Biz iki medeni insan gibi konuşup tatlıya bağlamak istedik. Onlar silah ve sopayı kullandılar. Uzun namlulu silah vardı. Ellerinde silah olduğu için olay bu şekilde oldu" dedi.

Polis bırakılan otomobili incelemeye alarak saldırganları tespit etmek için araştırmalara başladı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim