Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
İstanbul’un önemli simgelerinden biri olan laleler şehrin dört bir yanında açmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli parklara dikilen milyonlarca lale için 1-30 Nisan arasında festival düzenlenecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 8. İstanbul Lale Festivali 1 Nisan Pazartesi günü başlayacak. Festival kapsamında tam 14 milyon 420 bin adet lale dikildi. Toplam 2 buçuk milyon lale ekimi ile bu yıl da başı Emirgan Korusu çekiyor. 1 milyon 700 bin lale ile ikinci sırayı Göztepe Gül Bahçesi alırken İstanbul geneline 270 farklı tür lale dikimi gerçekleştirildiği belirtildi.

1 - 30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festival süresince Emirgan Korusu, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Sultanahmet Meydanı çeşitli etkinliklere sahne olacak. Festivalin düzenleneceği etkinlik takvimi ise şöyle: Dolmabahçe Sarayı'nda Lale Zamanı Sergisi 1-12 Nisan, Emirgân At Ahırları Sergi Salonu, İsmail Acar Resim Sergisi 6-28 Nisan, Emirgân Korusu Lale Heykelleri Sergisi 6-28 Nisan, Göztepe 60. Yıl Parkı En Güzel Lale Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi; 12 Mayıs, Emirgân Korusu Etkinlikleri; 6-21 Nisan, Göztepe 60. Yıl Parkı Etkinlikleri 13-28 Nisan, Sultanahmet Meydanı Etkinlikleri 6-7 Nisan, 13-14 Nisan ve 20-21 Nisan.

Öte yandan, festival kapsamında en güzel lale fotoğrafı yarışması düzenlenecek. İstanbul'un parklarında, bahçelerinde, korularında ve köşklerinde açan lalelerin fotoğraflarını çekerek, isteyen her vatandaş yarışmaya katılabilecek.

Editör: TE Bilisim