İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayanyağmur, gece yerini kar yağışına bıraktı.

Gece yağan kar çatıların ve araçların üzerini beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düştüğü, lapa lapa kar yağdığı görüldü. Taksim Meydanı’nda eğlenmeye gelen vatandaşlar yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Yol üzerinde bulunan satıcılardan şemsiye alan vatandaşlar, yağış nedeniyle yürümekte zorlandı.

Bazı vatandaşlar, dün 24 derece sıcaklık olduğunu, Mart ayında kar yağışını şaşırtıcı bulduklarını ve eğlenmek için geldikleri Taksim’de kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını söyledi.

İstanbul’da soğuk havanın Salı gününe kadar devam edeceği ve hava sıcaklığının Salı gününden itibaren artmaya başlayacağı belirtildi.

EDİRNE'DE KAR YAĞIŞI

Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

Meteoroloji’nin tahminleri doğru tuttu ve Cuma'yı Cumartesi’ye bağlayan gece yarısının ilksaatlerinde Edirne’de kar yağışı başladı.

Balkanlardan gelen soğuk hava kütlesi Edirne’ye kar yağışı getirdi. Cuma gününü artı 17 derecede güneşli bir şekilde geçiren Edirneliler, Cuma gecesi karı gördü. Hafta boyunca etkili olan sıcak ve güneşli hava, haftanın sonunda yerini kar yağışına bıraktı.

Editör: TE Bilisim