HABER: Kerim ÖZTÜRK // Ümraniye Gündemi Gazetesi // 18.11.2019


İSTANBUL
 Müftülüğü, sabah ezanı saatlerinde vatandaşlardan gelen talep üzerine değişiklik yapma kararı aldı. Yaz saati uygulamasının sürdürülmesi nedeniyle, güneş doğma zamanının mesai saatlerine kadar gelmesi, evde namaz kılıp çıkmak isteyen vatandaşları harekete geçirdi. Sabah işe gitmek için evden çıkmak zorunda olan vatandaşlar, okula gitmek zorunda olan öğrenciler, sabah namazını evde kılıp çıkabilmek için İstanbul Müftülüğü’ne yoğun talepte bulundu.

Sabah ezanının okunduğu saatlerde yola çıkmış olan vatandaşlar, yeni düzenlemeyle imsak vaktinde okunacak sabah ezanından sonra namazlarını evlerinde kılıp çıkabilecekler.

İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!

İstanbul Müftülüğü’nün aldığı kararla; 20 Kasım Çarşamba gününden itibaren sabah ezanı, imsak vaktinde okunacak. Sabah namazı ramazan ayındaki gibi ezandan yarım saat sonra kılınacak. Yeni düzenleme ile birlikte sabah ezanı yarın İstanbul’da imsak vaktinde saat 06.21 de okunacak.

18 Kasım 2019 tarihli İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI imzalı ve 39 İlçe Müftülüğüne gönderilen genelge şu şekilde:

“Kış günlerinde sabah namazının cemaatle edasında takvime bağlı kalınması durumunda mesaiye yetişme sorunu oluştuğu yönünde vatandaşlarımızdan gelen yoğun taleplere binaen 20.11.2019 01.03.2020 tarihleri arasında tüm cami ve mescitlerde sabah namazı ezanlarının imsak vaktinde okunması, namazın ezandan yarım saat sonra kılınması, ezan  ile  namaz  arasındaki  sürenin  Kur’an-ı  Kerim  tilaveti  ve/veya  cami  sohbeti  ile değerlendirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Editör: TE Bilisim