İstanbul güne bomba paniğiyle uyandı. Akşam saatlerinde Türkiye'nin başkent Ankara'nın en güvenlikli noktaları olarak bilinen Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıların ardından İstanbul sabah saatlerinde 3 adet bomba ihbarıyla sarsıldı.

İLK SALDIRI MALTEPE'DE

İlk saldırı haberi İstanbul Maltepe Kaymakamlığı'ndan geldi. Sabah saat 08.00 sıralarında meydana gelen patlama panik yaşattı. Maltepe Kaymakamlığı'na atılan ses bombasının ikinci katın camına çarptığı ardından bahçeye düşerek patladığı tespit edildi.


Olayda can kaybı yaşanmazken çevredekiler büyük panik yaşadı.Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, “Patlamaya ses bombası neden olmuş. Kritik bir dönemdeyiz. İnşallah önemli bir şeyler yaşanmadan atlatırız. Biz görevimizin başındayız.” dedi.  

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

KARTAL'DA BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Maltepe'de düzenlenen saldırıyla aynı saate ayarlı olarak Kartal'dan da bomba alarmı geldi. Atalar Mahallesi Çanakkale Caddesi üzerinde bulunan Kartal Belediyesi Halk Kütüphanesi'ne ihbar üzerine gelen polis, güvenlik şeridi oluşturarak uzman ekiplere haber verdi.

Uzman ekipler, kütüphane girişindeki şüpheli paketi titiz bir şekilde inceledi. İncelemede paketin zaman ayarlı el yapımı bomba olduğu belirlendi. 

Bombanın saat 08.00'de patlayacak şekilde ayarlandığı tespit edildi. Uzman ekipler, bombayı patlamaya saniyeler kala etkisiz hale getirdi.

ATAŞEHİR'DE BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ PAKET

Ataşehir’de bomba süsü verilmiş paket polisi alarma geçirdi. Üzeri çeşitli kablolarla sarılan paket bomba imha uzmanlarınca kontrol edildikten sonra, çevredeki vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Maltepe’de ses bombasının patlaması, Kartal’da zaman ayarlı bombanın etkisiz hale getirilmesinin ardından Ataşehir’de de bomba paniği yaşandı. Huzur Hoca Sokak üzerinde bulunan bir çöp konteynerinin yanına bırakılan şüpheli paketi fark eden vatandaşlar, polise haber verdi. Bölge ekipleri söz konusu adrese gelerek paketin çevresinde güvenlik önlemi aldı. Üzeri çeşitli kablolarla sarılmış ve bomba süsü verilmiş pakete bomba imha uzmanı müdahale etti. Kontrol edilen paketin bomba olmadığı anlaşıldı.

Olay yerinde toplanan ve gelişmeleri takip eden vatandaşlar paketin bomba olmadığının anlaşılması üzerine rahat bir nefes aldı. Şüpheli paket nedeniyle kapatılan sokak da yeniden açıldı.

maltepe-kaymakamlik-patlama.jpg
Maltepe Kaymakamlığı önündeki patlama

Editör: TE Bilisim