Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
 Görüntüleri dağıtılan operasyonun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün tarafından düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; 04 Haziran 2014 tarihinde Gaziosmanpaşa ilçesinde İETT otobüsünün ve müdahaleye gelen itfaye aracının molotof atılmak suretiyle yakılması ve bir markete molotof atılmak suretiyle zarar verilmesi başta olmak üzere, ilimiz genelinde terör örgütü propagandasını yapmak, molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı kullanılan korsan gösteriler, 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet, kamuya ve vatandaşlarımıza ait mala zarar verme olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen şahıslara yönelik olarak 09 Eylül günü Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 19 şahıs yakalanmış; arama yapılan adreslerde farklı çap ve markalarda silah, bu silahlara ait çok sayıda fişek ve örgütsel dokümana el konulmuştur" denildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Şüphelilerin bir İETT otobüsü ile bir markete düzenledikleri molotoflu saldırı kameralar tarafından böyle görüntülendi. Görüntülerde şüphelilerin durdurdukları İETT otobüsünün ön ve arka kapısından içeri molotof kokteyli atıldığı görülüyor. Markete düzenlenen saldırı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde İETT otobüsüne düzenlenen molotoflu saldırı sonrası müdahaleye gelen itfaiye aracının da alev alev yanması yer alıyor.Polis tarafından şüphelilere yönelik düzenlenen operasyon polis kamerası tarafından da görüntülendi. Polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda özel harekat polislerinin evlere girişi, yaptığı aramalar ve ele geçirdiği mermiler görülüyor.

Editör: TE Bilisim