Hatay’ı bekleyen acil çözüm önerileri! Hatay’ı bekleyen acil çözüm önerileri!
 Malum; İstanbul'da sokağa çıkma yasağı var. Semt fırınımızın ekmek arabası sokağımızdan anons yaparak geçerken, sepetimizi balkondan sallandırıp istediğimiz adette ekmeği anlıyoruz.

Bugün de aynısını yaptık. İki adet ekmek istedim. Sebeti saldım, yukarıya çektim bir de baktım ki üç adet ekmek. Tekrar para üstü, tekrar gidip gelme olmasın diye sadece "Üç ekmek parası aldınız değil mi" deyip onayını aldıktan sonra etrafa şöyle bir göz atayım istedim.

Kırkbeşlik yıllık komşumuz, muhtemelen seksen seksenbeş yaşlarındaki Mustafa amca; sağ ayağını kısmen sürüyerek, sol tarafına yüklenerek ağır ve kısıtlı adımlarla sokağımızdan oldukça uzaklaşıp olan ekmek arabasına yetişmek için tüm gayretini sarf ediyordu ama nafile; geç kalmıştı.

-Hayırdır Musatafa amca, size serbest diye gezmeye mi çıktın.

-Sorma; o kadar da seslendim ama duyuramadım. Ne var dı sanki; biraz ağırdan alavereydi. 

-Kac tane ekmek alacaktın.
-Bir tane
-Tamam Mustafa amca sepeti sallandırıyorum. Ben zaten bir tane fazla almıştım.

Parasını koyar diye hemen sepeti yukarı çektim. Israrla vermek istese de; "Mustafa amca bu ekmeği rahmetli anne ve babamın sana ikramları olarak kabul et" diyerek" Mustafa amcanın bu güzel anı yaşamamıza vesile olması yanında, hayır dualarını da alarak karantina altında geçen kasvetli bayram havasını karşılıklı tebessümle böylece yumuşatmış olduk.

Atalarımız ne demiş "Kimse kimsenin kısmetini yemezmiş". Allah öyle güçlü, o kadar muktedir ki; hiç bir kulun hesabı O'nun hesabını aşamaz, onayını almadan da sonucu tecelli etmez.

O Allah ki; Musatafa amcanın en umutsuz olduğu anda ekmeğini bana aldırdı, benim de darda ve zorda kaldığımda kim bilir kimleri bana yardım için vesile kılacaktır. Buna layık olmak için hak etmek lazım. Hak etmek için adam olmak lazım. Bizim de gayretimiz bu. Aslında yaşama sevincimizi besleyen bir anlamda ne kadar "Adam" olduğumuz değil mi dir.

Allah darda kalmışa, yolda kalmışa, aç kalmışa; velhasıl kelam çaresiz kalmış herkesin yar ve yardımcısı olsun.

"Karantinalı Bayram" anısına gelsin istedim.

Mehmet Soral

Editör: TE Bilisim