Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Olay, dün saat 22.30 sıralarında Dumrul köyü, Sarıkamış mezrasında meydana geldi. İlk bilgilere göre patlama; PKK’lı teröristlerin saldırı düzenlemek amacıyla bir kamyonete yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldi. Diyarbakır merkez ve çevre ilçelerde de hissedilen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda güvenlik gücü, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Patlamanın şiddetiyle olay yerinde geniş çaplı bir çukur oluştuğu, çevredeki evler ve araçlarda ise büyük oranda maddi hasar meydana geldiği görüldü. İncelemelerin sürdüğü patlama bölgesinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. 

Olay yerinde çalışmaların sürdüğü patlamayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.
Editör: TE Bilisim