Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
İstanbulkart projesi, Avrupa’nın en büyük ödüllerinin verildiği Mastercard Transport Ticketing Ödülleri’nde birinciliğe layık görüldü. İstanbulkart’a internetten başvurabilme ve adrese teslim gibi hizmetler, İngiltere’nin ‘Londra otobüs yönetim sistemi’ ile Avustralya’nın ‘Akıllı biletleme’ sistemlerini geride bırakarak birinci oldu.

Londra’da düzenlenen Mastercard Transport Ticketing Ödülleri töreninde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen İstanbulkart, dünyada akıllı bilet uygulamalarında “En İyi Genel Hizmet Uygulaması” birinciliğe layık görüldü. Seçici kurul tarafından yapılan oylamayla yarışmanın ilk üçü belirlendi. Kalan adaylar arasından birinci, web üzerinden yapılan oylama sonuçlarına göre belirlendi. Ödülü, İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı aldı.

İETT’nin birinci seçilmesinde; üniversiteye ilk kez kayıt yaptıran öğrencilere kayıt esnasında akıllı kartlarının dağıtılması, vizeleme, online başvuru ve e-randevu gibi internet üzerinden işlem yapma olanakları ve akıllı kartların adreslere postalanması uygulamalar rol oynadı. İETT, online işlemler merkeziyle de toplu ulaşımda inovatif biletleme uygulamalarını en etkin kullanan kurum olarak görüldü.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İstanbulkart’ın böyle nitelikli bir ödüle layık görülmesinin gurur verici olduğunu belirtti. Baraçlı, “İstanbul’da 6 milyona yakın elektronik kart kullanıcımız var. Yolcularımızın hayatını kolaylaştıracak ve zamandan tasarruf sağlayacak birçok uygulama başlattık. Uluslararası düzeyde böyle nitelikli bir ödüle önce aday olup sonra İngiltere ve Avusturalya’yı geride bırakarak birinci olmak, projemizin ne denli başarılı olduğunun da göstergesidir. Bu ödülde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim