İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinlikte bir araya gelen İstanbullular, Kadıköy Caddebostan sahilinde obeziteye karşı yürüdü.

22 Mayıs Avrupa Obezite Günü nedeniyle Caddebostan sahilinde düzenlenen etkinliğe; İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte söz alan Ali İhsan Dokucu, “Artık toplumumuzun yüzde 33’ü obez olarak kabul edilebilecek bir aşamaya geldi. Diğer yüzde 33’ü ise buna aday. Hem beslenme alışkanlıkları açısından, hem de hareketin hayatımıza girmesi açısından yaşam biçimimizi ciddi bir şekilde gözden geçirmezsek önümüzdeki 8-10 yıl içerisinde obezitenin toplum hayatına daha fazla gireceği, bununla birilikte sağlık sorunlarının artacaktır.” diye konuştu.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar ise, herkesin sağlık konusunda bilgili olması gerektiğini, obeziteye karşı da gerekli tedbirleri alması gerektiğini dile getirdi. Vatandaşlar, “Gençler obez olmasın!” çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından ‘Hareket et, obeziteye veda et’ yazılı pankartlar taşıyan İstanbullular, sahilde obeziteye karşı yürüdü.




Editör: TE Bilisim