Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Sarai Sierra cinayeti ve Samatya’da yaşlı kadınlara yönelik gasp amaçlı saldırılarla adı gündeme gelen İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki görüntü inceleme ve analiz merkezi basına tanıtıldı. Adı geçen her iki olayda yüzlerce kamera görüntüsü incelenmiş Sarai Sierra ve katil zanlısının görüntülerine ulaşılmış, Samatya’daki olayların faili yine bu incelemeler sonucu belirlenmişti.

Konuyla ilgili bilgi veren Görüntü İnceleme Merkezi Büro Amiri Mehmet Dursun, 24 saat boyunca 27 personelin görev yaptığı merkezin görüntülerin incelenmesi adına büyük bir açığı kapattığını söyledi.

Sarai Sierra cinayetiyle ilgili çalışmalara da değinen Dursun; “Kamu oyunu uzun süre meşgul eden hassasiyetle takip ettiğimiz Sarai Sierra cinayeti için ekiplerimiz, 7 gün 24 saat boyunca aralıksız çalışmalarını sürdürmüştür. Çünkü çok geniş alanda bir görüntü çalışması yapılmıştır ve bu alanlardan yaklaşık bin noktadan görüntü toplanmıştır. Her noktanın görüntü kapasitesi 24 saatin üzerindedir. Biz önce olayın mağdurunu tespit ettik. Daha sonra mağdurun güzergahların ya da mağdur ile karşılaşabilecek kişilerle gidebileceği güzergahları tespit ettik. Ve bunları her aşamasında buraya taşıdık. Ve bu bilgileri bölgeye de taşıdık.” bilgisini verdi.

Merkez sayesinde görüntülere dayalı çalışmaların hızlandırdığını ifade eden Dursun, en küçük olaydan en büyük olaylara kadar görüntü analizi gerektiren tüm vakalarda merkezin aktif hizmet verdiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim