Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!

“3-8-11”... AK Parti'nin bu seçim formülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıkladı. Hüseyin Çelik, AK Parti'nin seçim formülüne göre yerel seçimin Mart, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Ağustos ve yeni anayasa ile ilgili olası referandumun ise Kasım ayında yapılabileceğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın "Gelecek yıl üç sandık kurulabilir"sözüyle ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'ten değerlendirme geldi. Hüseyin Çelik, seçimlerin 2014'ün 3’üncü, 8’inci ve 11’inci ayında yapılması şeklinde bir formülden söz etti.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "3-8-11 formulü"ne göre yerel seçimin Mart, cumhurbaşkanlığı seçiminin Ağustos ve olası anayasa referandumunun Kasım ayında gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Milliyet gazetesine konuşan Hüseyin Çelik, anayasa referandumu için "Aralık sıkıntılı bir zaman. Ama Kasım ayı yapılabilir" dedi.

Türkiye'nin bir yılda üç sandığı kaldırabileceğini söyleyen Çelik, "Referandum olması halinde halk yeni anayasayı çok rahat kabul eder" ifadesini kullandı.

ÜÇ SANDIK RİSK YARATIR MI?

Hüseyin Çelik, “BDP ile pazarlık iddiaları çerçevesinde, çözüm süreci ilerliyorken üç sandık bir risk yaratır mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Olmaz. Biz kırmızı çizgilerimizi ortaya koyduk. 4 T dediğimiz; tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak konusunda bir tavizimiz olmaz.

BDP ile hiç bir zaman böyle bir pazarlığa girmeyiz. ‘BDP ile anlaştılar, verin başkanlığı, alın eyalet sistemini’ lafları ediliyor. Sanki başkanlık ile eyalet sistemi tamamlayıcı parçalarmış gibi, o kadar aptalca şeyler söyleniyor ki. Almanya Cumhuriyet değil mi? Almanya’da eyalet sistemi var.

Başbakanlık olan yerde ille de eyalet sistemi olacak diye bir şey yok. Türkiye’de genel iradeyi rahatsız edecek ve bu memlekette ‘acaba birileri birinci sınıf ben ikinci sınıf mı oluyorum? Birilerine bu ülkenin birliği adına taviz mi veriliyor’ dedirtebilecek hiçbir yapılanmanın içinde olmaz bizim partimiz. Çünkü biz bölgesel takılamayız. BDP, MHP bölgesel partidir, etnik siyaset yapıyor. CHP yüzde 20-25 arasında sıkıştı. Fakat bizim 81 vilayeti, homojen olarak temsil etmek gibi bir iddiamız var. Dolayısıyla biz, bu yapıyı zedeleyecek, rahatsız edecek bir hesabın içinde asla olmayız. Ama rahat bırakılırsa Meclis’te, öyle bir şey olur ki; bir maddeye diyelim ki CHP’liler oy verir, bir maddeye BDP’liler. Rahat bırakılırsa sonuç alınabilir”

Editör: TE Bilisim