Yeniden başlayan İmralı görüşmeleri seçmenin nabzını tutan CHP’nin MYK raporunda, seçmenlerin yüzde 51.8′inin İmralı görüşmelerini “devletin büyük başarısızlığı” olarak nbitelendirdi, yüzde 38.1′inin ise “barışa katkı” olarak gördüğü ifade edildi. Raporda bu sonucun “barış adına umut verici” olarak değerlendirilmesi dikkat çekti.

CHP’nin pazartesi toplanacak olan Parti Meclisi’nde görüşülecek MYK raporundan İmralı anketi çıktı. Raporun parti içinde “yenilikçi” kanat olarak ifade edilen isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç tarafından hazırlanan bölümünde, KONDA tarafından yaptırılan “İmralı anketi”ne yer verildi. Raporda yer alan anket Aralık ayı sonunda BDP miletvekillerinin İmralı’ya gidip Abdullah Öcalan’la görüşme yolunun açılmasına seçmenin yüzde 51.8 olarak destek vermediğini ortaya koydu. Seçmenlerin yüzde 38.1′i tarafından görüşmeler “barış sürecine önemli katkı” olarak nitelendirilirken yüzde 10.1′lik kesim ise fikrinin olmadığını belirtti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; raporda Kürtler ve özellikle BDP seçmeninin dışında süreci tamamen destekleyen bir kümenin göze çarpmadığı vurgularnırken toplumun konuya temkinli yaklaştığına dikkat çekildi.

Ancak MYK raporunda bu sonuçlar, “barış adına umut verici” olarak nitelendirilerek şu değerlendirmeye yer verildi:

En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz

“Kürt meselesine ilişkin 80 yıllık süreci göz önünde bulundurduğumuzda ve “Kürt” kelimesinin dahi telaffuzunun zor olduğu dönemlerden geçtiğimiz hesaba katılırsa, toplumun sadece yarısının bu sürece itiraz ediyor olmasını toplumsal barış adına umut verici bir sonuç olarak görebilmeliyiz.”

Editör: TE Bilisim